Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинська  влада заявила про закриття 318 нелегальних пилорам

При ВОУЛМГ діє цілодобовий телефонний номер (0332) 72 00 54, за яким можна повідомити про підозрілих осіб чи ситуації, свідками яких ви стали.

Волинська ОДА.

Волинська влада заявила про закриття 318 нелегальних пилорам

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка щодо ліквідації нелегального обігу деревини на території області, працівниками державної лісової охорони та груп оперативного реагування лісогосподарських підприємств Волинського ОУЛМГ протягом січня цього року проведено 603 рейди на виявлення фактів незаконної порубки деревини

При цьому виявили та притягнули до відповідальності за ст. 65 КУпАП (незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур та молодняка) 40 осіб. Сума збитків за вказаними фактами становить 491,8 тис. грн.

Окрім того, в правоохоронні органи передано 2 справи, сума збитків за якими підпадає під санкції ст. 246 ККУ (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання лісу) на загальну суму 194,6 тис. грн.

Лісопорушниками добровільно відшкодовано та сплачено у місцеві бюджети загалом 468,5 тис. грн. За останній період припинило діяльність 318 пилорам.

За відповідними фактами відкрито кримінальні провадження, деревина вилучена, проводяться необхідні слідчі дії. Лісопорушниками добровільно відшкодовано та сплачено у місцеві бюджети загалом 468,5 тис. грн. За останній період припинило діяльність 318 пилорам.

Про це повідломили у відділ інформаційної політики ОДА. Варто наголосити, що результативності роботи лісової охорони сприяє співпраця з місцевим населенням та правоохоронними органами.

Рейди з виявлення нелегальних пилорам тривають.
Рейди з виявлення нелегальних пилорам тривають.

  Оперативності дій суттєво додає відповідне технічне забезпечення груп оперативного реагування: наявність радіостанцій, помпових рушниць, наметів, ліхтарів, відеореєстраторів та ін.  Автомобілі обладнані  GPS-трекерами, з допомогою спеціального програмного забезпечення вдається оперативно визначити місцезнаходження транспортних засобів та координувати дії лісової охорони.

Нагадуємо також, що при ВОУЛМГ діє цілодобовий телефонний номер (0332) 72 00 54, за яким можна повідомити про підозрілих осіб чи ситуації, свідками яких ви стали. Таким чином кожен волинянин може долучитися до справи збереження волинського лісу.

Джерело: Волиньліс.
Telegram Channel