Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Аграрії Горохівщини першими на Волині освоюють онлайн-сервіс

Учасники презентації Державного аграрного реєстру в Горохові.

Фото з сайту департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації

Аграрії Горохівщини першими на Волині освоюють онлайн-сервіс

Відповідний пілотний проєкт стартував у шести областях України

У Горохові та в селищі Мар’янівці побувала мобільна група в складі директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрія Горбенка, заступниці директора департаменту Людмили Петриканин, директора регіонального Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області Наталії Смолярчук, начальника відділу державної реєстрації об’єктів державного земельного кадастру головного управління Держгеокадастру в області Віталія Кальковця, директора Волинського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств Світлани Соколовської, начальника відділу розвитку сільських територій департаменту АПР Оксани Шпак і головного спеціаліста цього відділу Олени Тимощук.

Учасники зібрання дізналися, що таке Державний аграрний реєстр, які переваги надає цей електронний майданчик фермерам.

Метою візиту була презентація Державного аграрного реєстру -  пілотного проєкту, який стартував у шести областях України.  Зустріч із агровиробниками Горохівщини відбулася в сесійному залі районної ради. В ній узяли участь  голова районної ради Тарас Щерблюк, представники державної податкової служби  в районі та ПриватБанку.

Зі слів Юрія Горбенка та інших гостей, учасники зібрання дізналися, що таке Державний аграрний реєстр, які переваги надає цей електронний майданчик фермерам (безпеку, інформованість, зручність, простоту, доступність, прозорість та якість у взаємодії з державою).  

Виступаючі запевнили, що наразі функцінал аграрного реєстру дасть змогу аграріям отримувати інформацію з Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних і фізичних осіб, Реєстру речових прав, Реєстру тварин. Після пілотного проєкту він діятиме в усіх регіонах України, а його функціонал  буде поетапно розширюватися.

Консультацію щодо створення електронно-цифрового підпису, необхідного для реєстрації на сайті www.ar.gov.ua, присутнім надав керуючий Горохівським відділенням ПАТ КБ «ПриватБанк» Олександр Піньковський. 

У ході презентації всіх бажаючих реєстрували приїжджі оператори. Наразі  зручності проєкту оцінили сім керівників фермерських господарств Горохівщини.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel