Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку презентують інклюзивну казку Оксани Драчковської

На презентацію запрошують дітей віком від 5 до 10 років та їхніх батьків.

Книгарня «Є»

У Луцьку презентують інклюзивну казку Оксани Драчковської

20 лютого в обласному центрі відбудеться зустріч із авторкою дуже особливої для української літератури книги – казки про інклюзію «Зайчик-Нестрибайчик і його смілива мама»

Оксана Драчковська написала цей твір для дітей, аби розповісти їм про їхніх ровесників, які мають фізичні вади і не можуть самостійно пересуватися.

Минулого року цей твір отримав спецвідзнаку на міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова».

Вона – мама особливого хлопчика Назарчика, якому лікарі діагностували важке спадкове захворювання. Зараз йому 10. Він навчається вдома, а Оксана робить усе, аби син був якнайбільше інтегрований у суспільство і не лише він, адже кожен встановлений у Чернівцях пандус (саме там живе письменниця) допомагає й іншим – тим же людям з інвалідністю, мамам з візочками чи навіть туристам з важкими валізами.

Пані Оксана із сином Назаром.

 Казка вже була презентована у вересні на Форумі видавців у Львові. Минулого року цей твір отримав спецвідзнаку на міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова». У Луцьку Оксана Драчковська представлятиме книжку разом із сином Назарчиком о 16:00 в бібліотеці-студії «Дім» (просп. Президента Грушевського, 1). Модераторкою зустрічі буде волинська письменниця Ореста Осійчук. На презентацію запрошують дітей віком від 5 до 10 років та їхніх батьків.

Telegram Channel