Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Чи буде опорна лікарня в Маневичах. Результати переговорів в МОЗ

Опорній лікарні в Маневичах не сказали так, але й не сказали ні.

Район.Маневичі

Чи буде опорна лікарня в Маневичах. Результати переговорів в МОЗ

Про результати зустрічі із першим заступником міністра охорони здоров’я Андрієм Семиволосом на своїй сторінці у Фейсбуці розповіла народний депутат Ірина Констанкевич

У її дописі, зокрема, йдеться:

«Отже, про Маневицьку районну лікарню за підсумками наради в МОЗі:
- зустріч з першим заступником Міністра охорони здоров’я Андрієм Семиволосом тривала більше години. Працювали з картами, таблицями, цифрами. Кожен задав питання і почув відповідь.

 

 1. Почули переконливе обґрунтуванням, чому Маневицька лікарня не опорна. Тому, що кількісні показники наданих медичних послуг низькі. І нам це було проілюстровано ( до прикладу пологів лише 380, тоді як в інших близько тисячі, лапороскопій 7, тоді як в інших - це за день)..... і не лише.

2. Що робити, аби зберегти Маневицьку районну лікарню. Головний лікар спільно з колективом, районною владою, депутатами повинні розробити концепцію розвитку на кілька років і план дій на найближчі півроку. Зрізи показників (кількість пацієнтів, операцій, пологів....) будуть робитися щопівроку. І переглядатися. Отже, і статус лікарні переглядатиметься, вона може стати опорною, і не тільки. Це право треба довести. До речі, опорна - це для екстренної допомоги лише, центральна в логістиці.

Зрізи показників (кількість пацієнтів, операцій, пологів....) будуть робитися щопівроку. І переглядатися. Отже, і статус лікарні переглядатиметься, вона може стати опорною, і не тільки. Це право треба довести.

3. Почули головне - що треба і можна зробити для лікарні, а відповідно для людей. Долю лікарні вирішать пацієнти, де вони народжують, де видаляють апендицит, де роблять аналізи...
Гроші будуть йти за пацієнтами і чим більше їх лікуватиметься в Маневицькій районній лікарні - тим життєспроможнішою вона буде. Замкнене коло. Або логічний цикл.

Навіть готова сама, коли буду на окрузі проходити обстеження в Маневицькій лікарні, щоб покращити її показники. І гроші за це офіційно заплачу. Бо я теж вважаю, що лікарня має бути.

Навіть готова сама, коли буду на окрузі проходити обстеження в Маневицькій лікарні, щоб покращити її показники. І гроші за це офіційно заплачу. Бо я теж вважаю, що лікарня має бути.

Це був аналітично- практичний майстер-клас від міністерства на тему «Що зробити Маневицькій лікарні, аби вона була УСПІШНОЮ»
Я дякую за таке повчальне спілкування першому заступнику міністра Андрію Семиволосу.
За те, що разом із делегацією авторитетних маневичан ми почули і зрозуміли, все в наших руках.

А Ви куди поїдете лікуватися? Кожен має почати з себе:
В Маневичі? Луцьк? Київ ? Львів?»

Telegram Channel