Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Тернополі справили роковини за братом митрополита Луцького і Волинського Михаїла (фото)

Царство Небесне...

Фото: Волинська єпархія ПЦУ

У Тернополі справили роковини за братом митрополита Луцького і Волинського Михаїла (фото)

Протоієрей Анатолій Зінкевич відійшов до Господа 13 лютого 2019 року на 66-му році життя після виснажливої хвороби

Духовенство Волинської єпархії ПЦУ взяло участь у заупокійних богослужіннях у тернопільському соборі Свято-Троїцького духовного центру ім. Данила Галицького у день першої річниці упокоєння протоієрея Анатолія Зінкевича.

За повідомленням сайту cerkva.te.ua Божественну літургію та панахиду очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Протягом шістнадцяти років служив у Почаївській Лаврі. Згодом очолював парафії на Тернопільщині. А в останні роки був настоятелем Свято-Троїцького духовного центру ім. Данила Галицького у Тернополі.

Високопреосвященному співслужили: архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, настоятель собору протоієрей Микола Зінкевич, інше духовенство.

Народився протоієрей Анатолій у с. Лосятині на Кременеччині. Навчався у Петербурзькій (раніше Ленінградській) духовній семінарії і в Московській академії. Протягом шістнадцяти років служив у Почаївській Лаврі. Згодом очолював парафії на Тернопільщині. А в останні роки був настоятелем Свято-Троїцького духовного центру ім. Данила Галицького у Тернополі. Відійшов до Господа 13 лютого 2019 року на 66-му році життя після виснажливої хвороби.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel