Курси НБУ $ 42.04 € 48.98

ВНУЧЧИНІ ДЕЛІКАТЕСИ ІЗ ЖИДИЧИНА

Тетяна Боремчук з тих жінок, про яких кажуть, що вони усе вміють робити. Треба сіна корові накосити — береться за косу, треба картоплі з поля привезти — сідає за кермо старенької «Волинянки», яку донька Людмила жартівливо називає КаМАЗом...

Тетяна Боремчук з тих жінок, про яких кажуть, що вони усе вміють робити. Треба сіна корові накосити — береться за косу, треба картоплі з поля привезти — сідає за кермо старенької «Волинянки», яку донька Людмила жартівливо називає КаМАЗом. Не раз жінка підсобляла у господарстві й доньці із зятем, котрі живуть окремо, сусідам. Дивуються жидичинці, де береться сила у цієї невеличкої на зріст жінки, де знаходить час, щоб давати лад у господарстві і на роботі, у сільраді справлятися. Тетяна Панасівна — спеціаліст другої категорії з ведення бухгалтерського обліку. А ще вона — любляча бабуся. Пані Тетяна жартома називає себе «бабусею на вихідні», бо саме у ці дні у неї гостює внучка Мирослава, гастрономічні забаганки якої Тетяна Панасівна залюбки виконує.
Пропонуємо кілька страв, якими пані Тетяна пригощає внучку


ФАРШИРОВАНА КАРТОПЛЯ
Миємо, чистимо картоплю. Вирізаємо серединку. В отвір, що утворився, накладаємо фарш. Складаємо картоплю у каструлю чи товстостінний чавунець, заливаємо водою, додаємо до неї приправу. Готуємо її так: попередньо намочені, відварені і подрібнені сушені гриби обсмажуємо з натертою морквою, подрібненою цибулею та сметаною. Чавунець ставимо на вогонь, тушкуємо до готовності.
Фарш: прокручуємо через м’ясорубку м’ясо, цибулю, додаємо сіль, перець (за смаком).

ТОРБА БІДНЯКА
З борошна, яєць і молока готуємо тісто. Воно повинно бути рідким, таким, як на налисники. Смажимо млинці. Тоді готуємо фарш з лівером (може бути й м’ясний чи будь-яка маса, яка залишилася після приготування голубців). Відварюємо лівер, прокручуємо його через м’ясорубку разом з цибулиною, підсолюємо. Викладаємо на середину млинця, збираємо і зав’язуємо наче торбу, скріпивши зверху стеблом зеленої цибулі. Страва гарно дивиться та й ситна. Подавати треба гарячою.

КОНВЕРТИКИ
Готуємо тісто, як на налисники. Смажимо млинці. У середину кожного кладемо сосиску, змазуємо кетчупом і майонезом, згортаємо рулетом, зверху скріплюємо паличкою-зубочисткою, обсмажуємо.

КОРАБЛИКИ
Чистимо сиру картоплю, ріжемо навпіл. Кладемо на змазане жиром деко, а зверху — кусочок поперченого соленого сала (можна посипати його зеленню кропу). Щоб кораблик краще тримався, скріплюємо його сірником. Ставимо в духовку і запікаємо до утворення на картоплі кірочки.
Telegram Channel