Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцьку відзначили 100-річчя  «Рідної хати»

У Луцьку відзначили 100-річчя «Рідної хати»

В обласному товаристві «Холмщина» відбулася академія із нагоди ювілею цієї просвітницької організації

100-річчя від часу утворення української суспільно-культурної просвітницької організації «Рідна Хата» на Холмщині й Підляшші відзначили в Луцьку. Виступаючи на урочистому зібранні, почесний голова обласного товариства «Холмщина» Микола Онуфрійчук підкреслив, що «Рідна Хата» відіграла важливу роль у національному і культурному житті українського населення Холмщини і Південного Підляшшя у міжвоєнний період.

«Рідна Хата» відіграла важливу роль у національному і культурному житті українського населення Холмщини і Південного Підляшшя у міжвоєнний період.

У 1930 році працювало 125 філій цього товариства, при яких діяли бібліотеки, читальні, хори, театральні гуртки, духові оркестри. У Холмі було утворено кооперативну книгарню «Буг», збудовано «Народний дім». На жаль, у 1930 році люблінський воєвода своїм рішенням ліквідував товариство.

Учасники академії пом’янули очільників, активних учасників цієї організації, говорили про використання її уроків у діяльності сучасного товариства «Холмщина». Тріо «Віра, Надія, Любов», народна аматорська хорова капела «Дзвони Холмщини» подарували присутнім віночок колядок, щедрівок, пісень рідного краю, повідомляє заступниця голови товариства, Людмила Вальчук.

Telegram Channel