Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинські митники попередили вивезення до Польщі понад 700 старовинних монет

Власника чекає штраф і конфіскація цінної бандеролі.

Волинська митниця Держмитслужби

Волинські митники попередили вивезення до Польщі понад 700 старовинних монет

Громадянин України здійснив відсилку монет держав Речі Посполитої, Великого Литовського князівства, Російської імперії та Королівства Швеції в адресу польського отримувача

Працівниками Волинської митниці Держмитслужби спільно з УСБУ у Волинській області попереджено намір відправлення через компанію-оператора поштового зв`язку України «Укрпошта» старовинних монет, датованих ХIV-XVI ст. в загальній кількості 703 штук. Громадянин України чотирьома бандеролями здійснив відсилку монет держав Речі Посполитої, Великого Литовського князівства, Російської імперії та Королівства Швеції в адресу польського отримувача.

Згідно протоколу «затримання кореспонденції», вищевказані поштові відправлення вилучені.

Згідно протоколу «затримання кореспонденції», вищевказані поштові відправлення вилучені. Загальна вартість монет, відповідно до оцінки, становить понад 43 тис.грн.

Таким чином, громадянин України намагався незаконно, з приховуванням від митного контролю, вивезти товар за межі території України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України. Санкція даної статті за такі дії карає конфіскацією прихованого від митного контролю товару та накладенням штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.

Джерело: Волинська митниця Держмитслужби
Telegram Channel