Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
За мандат нардепа від Харківської області побореться і… «патріот Волині»

… Бо Волинь – це від Ягодина до Харкова! :)

Фото rbc.ua.

За мандат нардепа від Харківської області побореться і… «патріот Волині»

Центральна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати на проміжних виборах 15 березня 2020 року в окрузі №179

Про це повідомив голова комісії Олег Діденко, якого цитує «Радіо Свобода» та «Українська правда».

«ЦВК завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати України в ОВО № 179. Всього зареєстровано 40 кандидатів у народні депутати України».

Серед кандидатів є представники різноманітних партій (наприклад «Патріоти Волині», «Добрий самарянин», «Діти війни» і т.д.) і самовисуванці.

По ОВО № 179 зареєстровано 40 кандидатів у народні депутати України.

Партія влади «Слуга народу» на ці вибори делегувала Вікторію Алєксєйчук, яка на позачергових виборах 21 липня 2019 року балотувалась до Ради по 174 округу в Харкові. Від «Європейської солідарності» на вибори піде народний депутат 8-го скликання киянка Вікторія Пташник.

Також до парламенту йде колишня очільниця Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

Голова ЦВК Олег Діденко звернув увагу на звинувачення на адресу у нібито реєстрації «клонів». Подібні закиди лунали через те, що серед кандидатів у народні депутати минулого тижня зареєстрували Яну Світличну. Вона має таке ж прізвище, що й зареєстрована нині колишня очільниця Харківської ОДА.

Діденко заявив, що ЦВК «дуже негативно ставиться до застосування будь-яких технологій на виборах», але в цьому випадку він застосування такої технології не вбачає.

За його словами Центрвиборчком перевірив усіх кандидатів і в цьому випадку не мала місця зміна прізвища чи імені, як це часто бувало на попередніх виборах. Йдеться про тезку за прізвищем.

Як відомо, 13 грудня Центральна виборча комісія призначила на 15 березня 2020 року проміжні вибори народного депутата України в ОВО № 179 харківської області. Таке рішення ЦВК прийняла через дострокове припинення повноважень нардепа від «Слуги народа» Олексія Кучера, обраного по виборчому округу № 179 в Харківській області, який пізніше очолив Харківську область.

То хто ж він – представник від партії «Патріоти Волині»?

Як цитує ЦВК на своїй сторінці у Facebook, це – Голтвянський Олег Миколайович, «народився 8 вересня 1980 року в місті Харкові, громадянинУкраїни, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта професійно-технічна, сержанта-менеджера відділу комплектування військової частини А4790, безпартійного, проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ «ПАТРІОТИ ВОЛИНІ».

Telegram Channel