Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
18 лютого. «Ми не маємо права втратити дух піднесення і єдності часів Революції Гідності»

Європейська солідарність усім складом прийшла вшанувати загиблих Героїв.

ЄС.

18 лютого. «Ми не маємо права втратити дух піднесення і єдності часів Революції Гідності»

Сила духу української нації допомогла відстояти цінності Революції Гідності навіть в найстрашніші дні обстрілів і сьогодні патріоти продовжують захищати той курс до ЄС, який обрала Україна

Про це заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко під час покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні.

 

 «Ті хто тут зібралися до хвилини пам’ятають події 18 лютого 2014 року. В цей самий час ми йшли до парламенту і нас, народних депутатів, просто не пускали до парламенту, тому що вулиця була заповнена автозаками, стояли всі ці полковники, які потім втекли в Москву. Тодішня влада шипіла нам в кабінеті тодішнього спікера: ви всі будете сидіти у в’язниці, ви всі будете покарні за те, що ви в опозиції. А саме в цьому парку почали розгортатися перші масові вбивства і звірства проти майданівців після трагічних подій січні. Ось там, трошки ближче до Верховної Ради, стояв намет, з якого лунали крики, і потім в парламент занесли першу людину з простріленим оком. У нас був абсолютний шок», – зазначила парламентар.

Ось там, трошки ближче до Верховної Ради, стояв намет, з якого лунали крики, і потім в парламент занесли першу людину з простріленим оком. У нас був абсолютний шок.

Також вона розповіла, що парламентарі сьомого скликання допомагали вивозити поранених до лікарень і подякувала лікарям за допомогу постраждалим, яку вони надавали тоді. «Парламентарі чоловіки, побігли зупиняти те, що відбувалось на Інститутській. А ми, жінки прийшли в Маріїнський парк і вмовляли тодішній антимайдан, щоб нам віддали тих поранених.

 

 І я не знаю яким дивом нам вдалося переконати цих людей, щоб пустили кілька машин швидкої допомоги і ми забрали зовсім юних людей, страшенно поранених з пробитими головами і повезли їх в лікарні – 17-ту лікарню, Жовтневу лікарню, лікарню швидкої допомоги», – підкреслила Геращенко.

«Я сьогодні хочу подякувати лікарям цих лікарень, які абсолютно героїчно ховали, по суті, поранених майданівців, бо за ними полювала тодішня міліція. Тодішній головний міліціант пан Захарченко здавалося був безкарний і впевнений в тому, що він має силову державу в державі. Тут і «Беркут» стояв», – додала вона.

Парламентар звернула увагу на те, що саме завдяки мужності українського народу Майдан вистояв і захистив європейські цінності за які вийшов на вулиці.

Парламентар звернула увагу на те, що саме завдяки мужності українського народу Майдан вистояв і захистив європейські цінності за які вийшов на вулиці.

«Але це все швидко закінчилось завдяки героїзму простих українців, які стояли тут, які стояли на Майдані, завдяки лікарям, які тоді лікували, ховали майданівців. Афганці, які просто перегородили двері до цих лікарень і пускали тільки швидку допомогу, щоб не допустити викрадення, вивезення майданівців. Це було велике піднесення українського народу. І очевидно, що ми всі не маємо права це не просто забути, а не маємо права цей дух піднесення, дух єдності втратити», – наголосила народний депутат.

Ірина Геращенко.
Ірина Геращенко.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel