Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Нардеп звернувся до міністра енергетики та захисту довкілля через забруднення природи шахтою «Бужанська»

Нечистоти забруднюють ліс і поля.

БУГ

Нардеп звернувся до міністра енергетики та захисту довкілля через забруднення природи шахтою «Бужанська»

Ігор Гузь ініціює, щоб його помічник-консультант Андрій Бокоч увійшов до складу комісії з питань охорони навколишнього природного середовища, яку створило виробниче підприємство «Шахта «Бужанська» ДП «Волиньвугілля». Йдеться про вивчення питання, з яким звернулися мешканці Поромівської громади до парламентаря

Народний обранець подав депутатське звернення до міністра енергетики та захисту довкілля Олексія Оржеля, т.в.о. голови державної екологічної інспекції Єгора Фірсова, т.в.о. голови держпродспоживслужби Ольги Шевченко та Гендиректора ДП «Волиньвугілля» Володимира Юрківа в якому йдеться про  викиди стічних вод ВП «Шахта «Бужанська». 

Йдеться про вивчення питання, з яким звернулися мешканці Поромівської громади до парламентаря. Місцеві мешканці скаржаться, що від стічних вод ВП «Шахта «Бужанська» ДП «Волиньвугілля» тхне неприємним запахом. Їх скидають у лісовому масиві поблизу зазначеної шахти.

Вода в колодязях місцевих мешканців має характерний неприємний запах, відзначається наявність піни – як на берегах водойм, так і в колодязях.

У документі зазначено:

«Під час виїзду на місце події мій помічник-консультант Бокоч А.М. зафіксував, що внаслідок викидів гірничого підприємства забруднився лісовий масив (є уражені лісові насадження), замулився місцевий меліоративний канал поблизу с.Янів (Іванів), що впадає у річку Західний Буг, вода в колодязях місцевих мешканців має характерний неприємний запах, відзначається наявність піни – як на берегах водойм, так і в колодязях.

Зі слів заявників та з візуального спостереження стає зрозумілим, що викиди зазначених стічних вод негативно впливають на довкілля, а також несуть загрозу життю та здоров’ю місцевих мешканців.

У зв’язку із вищезазначеним, керуючись Законом України «Про статус народного депутата України», прошу невідкладно відреагувати на ситуацію, дати доручення щодо проведення комплексу необхідних заходів з метою припинення неконтрольованого зливу стічних вод підприємства та ліквідації усіх наслідків надзвичайної ситуації».

 

 

Джерело: Ігор Гузь - офіційна сторінка
Telegram Channel