Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
На Волині тільки у 2-х районах епідемічні пороги захворюваності не перевищені

Найбільший ріст захворюваності відбувся серед дорослого населення — на 16%

Суспільне.Волинь

На Волині тільки у 2-х районах епідемічні пороги захворюваності не перевищені

Всього з початку епідсезону в області перехворіло понад 108 тисяч мешканців області

Епідемічні пороги захворюваності на грип та ГРВІ перевищені в усіх районах області, окрім Старовижівського та Луцького, інформує Суспільне.Волинь. Про це розповіла завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань обласного лабораторного центру Ірина Єнжиєвська. За її словами, станом на сьогодні призупинено навчання у понад 50-ти волинських освітніх закладах.

Лікарка-епідеміолог Ірина Єнжиєвська: «Інтенсивний показник захворюваності — вищий епідемічного порогу на 75%, що відповідає високому епідемічному рівню активності циркуляції вірусів.»

Впродовж попереднього тижня грипом та ГРВІ захворіло 10 тисяч 510 осіб, що знаходиться на рівні попереднього тижня. Із числа хворих 59% – це діти до 17 років. Кількість госпіталізованих з приводу ГРВІ зменшилась на 14% і становить 321 проти 375 осіб попереднього тижня. Лікарка-епідеміолог Ірина Єнжиєвська: «Інтенсивний показник захворюваності — вищий епідемічного порогу на 75%, що відповідає високому епідемічному рівню активності циркуляції вірусів.»

Найбільший ріст захворюваності відбувся серед дорослого населення — це на 16%, а натомість у віковій групі 5-14 років відбулося зниження захворюваності на 11%, що пояснюється ефективністю запровадження обмежувальних заходів».

Telegram Channel