Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинський виш запустив проєкт «ЄС Еразмус+» (Фото)

Очікуємо хороших результатів!

Волинь-нова

Волинський виш запустив проєкт «ЄС Еразмус+» (Фото)

На факультеті міжнародних відносин Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулася презентація проєкту Кафедра Жана Моне «Студії Європейського Союзу у СНУ імені Лесі Українки» програми ЄС Еразмус+

  

 Як розповів координатор проєкту – доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин та управління проєктами Андрій Бояр, мета його реалізації – інформування й поглиблення знань молоді (магістрантів й аспірантів), викладачів і держслужбовців регіону про Євросоюз, його цілі та завдання, принципи, механізми тощо, що нині надзвичайно актуально. Тому в межах проєкту будуть організовані та проведені тренінги про європейську інтеграцію України. Також у магістратурі на факультеті міжнародних відносин викладатимуться два нові курси: «Європейський Союз: місія та організація» і «Фінанси ЄС». Уже набрано групу вчителів (37 осіб). Реєстрація студентів триває. Для спудеїв факультету міжнародних відносин, окрім сертифіката, «бонус» – запис у додатку до диплома.

Мета проєкту – інформування й поглиблення знань молоді (магістрантів й аспірантів), викладачів і держслужбовців регіону про Євросоюз, його цілі та завдання, принципи, механізми тощо, що нині надзвичайно актуально.

 Тренери, які працюватимуть із учасниками в групах, мають ґрунтовний досвід викладання та досліджень за тематикою європейської інтеграції. Це, зокрема, декан факультету міжнародних відносин Сергій Федонюк, заступник декана, доцент Наталія Романюк, а також професори Мартін Шевчак (м. Люблін, Республіка Польща), Володимир Стрельцов (м. Харків) та Віктор Чужиков (м. Київ).

Також Андрій Бояр повідав, що результатом реалізації проєкту стане проведення конференції «Європейська інтеграція і транскордонне співробітництво» і видання збірника матеріалів; опублікування 300 примірників навчального посібника «Європейська інтеграція», 7 наукових статей із євроінтеграційної тематики у рецензованих виданнях і брошури «Угода про асоціацію між Україною та ЄС: що потрібно зробити для посилення її імплементації на регіональному рівні?»; започаткування Центру студій ЄС при Східноєвропейському національному університету імені Лесі Українки.

«Студії Європейського Союзу у СНУ імені Лесі Українки» – перша «пташка» в плані проєктів ЄС такого типу в університеті і за масштабністю запланованих заходів, і за обсягами фінансування (близько50 тис. євро на три роки), – підсумував Андрій Олексійович.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel