Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Європейська Солідарність» вимагає від влади припинити здачу інформаційної сфери росіянам

«У владі присутні так багато представників телебізнесу, а інформаційна сфера України де-факто здається росіянам».

Укрмедіа.

«Європейська Солідарність» вимагає від влади припинити здачу інформаційної сфери росіянам

Попри обіцянки влади, яка вважає себе фаховою в інформаційній політиці, проблеми з інформаційною присутністю України на окупованих територіях, тільки поглибилися. Відбувається суттєве погіршення ситуації в інформаційний сфері

Про це йдеться у заяві партії «Європейська солідарність». У ній, зокрема, зазначається:

«Європейська Солідарність» та наші депутати впродовж останніх років системно працювали над підтримкою українського контенту в телерадіоефірі, сферою інформаційної безпеки. Наразі, бачимо суттєве згортання здобутків попередніх років. Викликає занепокоєння ситуація, яка склалася з кодуванням українських телевізійних каналів, що провадять супутникове мовлення. Біля 10 мільйонів українців залишилися без українських телеканалів.

 

Це інформаційна диверсія влади, що віднині чверть українців живуть в російському інформаційному просторі, значною мірою це стосується прикордонних територій та окупованих Криму і Донбасу. Це становить серйозну проблему для національної безпеки, забезпечує політичні впливи держави агресора.

Так само ми категорично проти позбавлення державної підтримки тих каналів, які забезпечують українську присутність на окупованих територіях, зокрема в Криму. Йдеться про канал ATR, який не може нормально функціонувати через блокування фінансування.

Так само ми категорично проти позбавлення державної підтримки тих каналів, які забезпечують українську присутність на окупованих територіях, зокрема в Криму. Йдеться про канал ATR, який не може нормально функціонувати через блокування фінансування. Знищено й канал іномовлення для українців в світі.  Замість української інформаційної присутності у світі, влада намагається перетворити іномовлення на ручний державний російськомовний канал.

Все це потребує негайної реакції РНБО України, міністерства культури та інших профільних органів, які самоусунулися від проблем інформаційної безпеки країни.

У владі присутні так багато представників телебізнесу, а інформаційна сфера України де-факто здається росіянам. Ми звертаємося до РНБО з вимогою створити робочу групу і розробити покроковий план вирішення проблем в інформаційній сфері».

Пресслужба партії «Європейська Солідарність».

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel