Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Близько тисячі лучан прийшли на могилу до Василя Мойсея віддати данину Героям Небесної сотні  (Фото)

Вічна слава Героям!

Волинь-нова

Близько тисячі лучан прийшли на могилу до Василя Мойсея віддати данину Героям Небесної сотні (Фото)

В обласному центрі Волині тривають скорботні заходи

Сотні мешканців міста прийшли на Меморіал Слави Луцька, щоб покласти квіти до могили Героя Небесної сотні Василя Мойсея та помолитися за душі загиблих на Майдані. Серед них – представники влади, священники, ліцеїсти, військові.

Брат Героя Роман Мойсей у виступі після панахиди розповів, що Василь не хотів помирати. Він планував майбутнє, хотів мати трьох дітей...

«Коли вже зрозумів, що йде у вічне життя, він вибачився перед всіма нами і сказав, що всіх любить. Він пролив кров за нас, будьмо гідні тієї крові!», – наголосив Роман.

Брат Героя також нарікає, що родичам загиблої сотні вже шість років замилюють очі, міняють прокурорів, відпускають підозрюваних беркутівців. Тож він закликав ураїнців продовжувати боротьбу за правду.

Згодом скорботною ходою лучани рушили до пам'ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» на Театральному майдані. 

А о 13.30 в Палаці Культури м. Луцька відбудеться зустріч з представниками 35-ої сотні Самооборони Майдану «Волинська Січ», а також перегляд фільму «Зима, що нас змінила. Небесна Сотня».

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel