Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
В’ятрович: «Режим Зеленського збирається переслідувати учасників Революції Гідності за опір банді Януковича»

«Хто ще не розплющив очі – саме час це зробити».

ЄС.

В’ятрович: «Режим Зеленського збирається переслідувати учасників Революції Гідності за опір банді Януковича»

Очільниця Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова озвучила наміри режиму Зеленського почати кримінальне переслідування учасників Революції Гідності. Про це написав депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович на сторінці у Фейсбук

«Хтось ще сумніваєтеся, що режим Зеленського збирається переслідувати учасників Революції Гідності за опір банді Януковича, «Беркуту» і криміналітету? Поставлена Зеленським очільниця ДБР Венедіктова, та сама, заступником у якої адвокат Януковича Бабіков, прямим текстом вимагає скасувати закон про заборону переслідувань учасників Майдану. Бо він перешкоджає «об’єктивному розслідуванню вбивств правоохоронців», – зазначив представник «Європейської Солідарності».

«Тобто, щоб ви розуміли: режим Зеленського, так само як шість років тому банда Януковича, збирається переслідувати й саджати тих, хто чинив опір злодіям, які станом на ранок 20 лютого 2014 року вже вбили десятки, поранили сотні і травмували тисячі людей»

Депутата навів слова Ірини Венедіктової: «З точки зору справедливості, ми повинні пам’ятати і про 13 загиблих правоохоронців, які виконували наказ… Якщо ми хочемо справедливого і чесного розслідування, то цей закон потрібно скасувати…».

«Тобто, щоб ви розуміли: режим Зеленського, так само як шість років тому банда Януковича, збирається переслідувати й саджати тих, хто чинив опір злодіям, які станом на ранок 20 лютого 2014 року вже вбили десятки, поранили сотні і травмували тисячі людей», – заявив Володимир В’ятрович.

Він додав: «Тисячі майданівців боронили своє життя і свободу, майбутнє своєї країни, як могли – відбивалися від злочинців у погонах і без камінням, коктейлями молотова, а іноді й голими руками. І тепер героїв Майдану, які чинили опір бандитам, хочуть знову оголосити злочинцями. Лише тому, що частина бандитів була в погонах і хтось з них отримав травми, загинув при виконанні злочинного наказу».

«Це відбувається офіційно, від імені держави», – зауважив депутат.

«Хто ще не розплющив очі – саме час це зробити», – резюмував член фракції.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel