Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Княжицький: «Дискредитація владою Революції Гідності призведе до виправдання російської агресії»

«Кожен з українських майданів для мене – це Майдан за незалежність».

ЄС.

Княжицький: «Дискредитація владою Революції Гідності призведе до виправдання російської агресії»

Якщо команда Зеленського продовжить дискредитувати Революцію Гідності, то це може призвести до виправдання російської агресії і зняття з Путіна відповідальності за війну в Україні

«Кожен з українських майданів для мене – це Майдан за незалежність. Всі вони про незалежність, тому що як тільки є загроза незалежності – українці виходять. І перемога Майдану – здобуток і досягнення збереження української незалежності, яку Янукович під тиском Путіна фактично вирішив зрадити, не підписавши Угоду про асоціацію», – сказав він.

Княжицький підкреслив, що дії Зеленського і його команди по суті необхідні Росії для зняття міжнародних санкцій. «Ми дістали незалежну країну, і саме тому Росія так хоче скомпроментувати Майдан. Саме тому відбуваються такі подія, як заява очільниці ДБР, яка пропонує скасувати закони, які тоді були ухвалені (закон про амністію учасників протестів), призначення заступником керівника ДБР колишнього адвоката Януковича, ігнорування потреб родин Небесної Сотні, приниження політиків Майдану…» – зазначив політик.

І перемога Майдану – здобуток і досягнення збереження української незалежності, яку Янукович під тиском Путіна фактично вирішив зрадити, не підписавши Угоду про асоціацію.

«Все це робиться для того, щоб скомпрометувати Майдан, а це головна мета Росії. Бо якщо Майдан скомпрментувати, то це була не боротьба за незалежність, а путч. І тоді російська агресія на захист законної влади є виправданою. Тоді це не російсько-українська війна, а громадянське протистояння в Україні, і Росія прийшла на допомогу. А якщо прийшла на допомогу, то не потрібні санкції. І Україна знову входить у сферу впливу Росії. Тому вся ця гра ведеться для цього», – додав Княжицький.

Також він наголосив, що чинна влада прагне до придушення гідності українців.

«В Майдану був ще один аспект. Він стосується його назви – Революція Гідності. В автобусі з евакуйованими з Китаю українцями вибили вікна… Це говорить про те, що влада зробила все, щоб ми почали втрачати цю гідність», – підкреслив парламентар.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel