Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
На Волині на хабарі затримали посадовця Держгеокадастру та сільського голову (Фото)

Сприяли за гроші в отриманні землі.

Поліція Волині

На Волині на хабарі затримали посадовця Держгеокадастру та сільського голову (Фото)

Слідчі детективи Головного управління  Нацполіції в області у співпраці із співробітниками Управління стратегічних розслідувань в області НПУ за процесуального керівництва прокуратури Волинської області викрили під час одержання неправомірної вигоди на суму майже 4 тис. доларів США начальника одного із міжрайонних відділів Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та сільського голову

Грошову винагороду посадовці запросили за сприяння суб'єкту господарювання в одержанні в оренду земельної ділянки площею 27 га.

 

 Правопорушників затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі їм хабара у сумі 3 тис. 700 доларів США. Гроші вилучили.

 

 Після оголошення зловмисникам підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України вирішуватиметься питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.  

Грошову винагороду посадовці запросили за сприяння суб'єкту господарювання в одержанні в оренду земельної ділянки площею 27 га.

Посадовцям загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що минулої п’ятниці, 14 лютого, слідчі детективи Головного управління Національної поліції в області у співпраці із співробітниками Управлінням Служби безпеки України та за процесуального керівництва прокуратури області викрили незаконну діяльність організованої групи, до якої входили службові особи державного підприємства та суб’єкта господарської діяльності.

Слідчі за процесуального керівництва прокуратури повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбачених ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України та обрали міру запобіжного заходу – цілодобовий домашній арешт. 

Джерело: Сектор комунікації поліції Волинської області
Telegram Channel