Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Скандальний рівненський нардеп «реабілітовувався» у Трампа на сніданку

«Я на молитовному сніданку в США, а ви де?»

Фото зі сторінки у Facebook Романа ІВАНІСОВА.

Скандальний рівненський нардеп «реабілітовувався» у Трампа на сніданку

Колишній «слуга» Роман Іванісов, якого спершу звинуватили у намаганні приховати своє кримінальне минуле, а потім і у брехні про вищу освіту, не лише не погодився скласти мандат народного депутата, а й спокійнісінько хизувався тим, що полетів як представник українського парламенту на молитовний сніданок до США

Так рівненський депутат вже вкотре показав, що не лише не надто зважає на думку виборців та українське законодавство, а й що зовсім не боїться ні гніву своїх екс-колег по фракції, ні самого президента Зеленського, завдяки бренду якого він і потрапив до Верховної Ради.

Щорічний молитовний сніданок у Штатах цього року розпочався 6 лютого і зібрав, за даними ЗМІ, близько 3500 делегатів з понад півтори сотні країни світу. Список гостей не публікують ні до, ні після події, проте традиційно на «молитву» з’їжджаються бізнесмени та політики високого рангу.

Частину запрошень роздають сенатори та конгресмени США, а частину охочі можуть викупити.

Частину запрошень роздають сенатори та конгресмени США, а частину охочі можуть викупити.

Помічниця Романа Іванісова Оксана Коссє стверджує, що її керівника на молитовний сніданок запросили, проте хто саме, не уточнює.

Літав до Америки та проживав у Вашингтоні депутат, за ствердженням помічниці, за власний кошт. До слова, пан Іванісов – один із тих народних депутатів, які перед виборчою кампанією влітку минулого року не опублікував свою декларацію про доходи, тож скільки офіційно заробляв обранець до того, як потрапив до парламенту, так і невідомо.

Цього року на молитовному сніданку обговорювали переслідування християн у світі. Головну тему зустрічі у Вашингтоні у своїх щоденних дописав у Facebook нардеп Іванісов вирішив не зачіпати, лише хизувався новими знайомствами. Одразу у перший день написав: «Зустрілися з представниками делегацій, конгресменами, дипломатами. Мені випало поспілкуватися з республіканцем Робертом Макіаном, а також президентом Асоціації конгресменів Джимом Слетері. Джим давно переконаний, що для України боротьба з корупцією має бути першочерговим завданням. Я поділився з ним подробицями роботи антикорупційного комітету Верховної Ради і нашими законодавчими напрацюваннями».

Навіть Зеленського тут не було. Фото зі сторінки у Facebook Романа ІВАНІСОВА.
Навіть Зеленського тут не було. Фото зі сторінки у Facebook Романа ІВАНІСОВА.

 Поїздку скандального рівненського нардепа до Штатів ні фракція «Слуги народу», ні Володимир Зеленський, який раніше грозився позбавити Іванісова мандата, публічно не критикували. З’явилися лише подейкування, що начебто Володимир Зеленський був розлючений і наказав лідеру фракції Давиду Арахамії, який заодно керує групою з міжпарламентських зв’язків зі США, «переконати» Іванісова не їхати на молитовний сніданок.

Проте в Іванісова заперечують, що від «слуг» звучали будь-які заперечення щодо його поїздки до Вашингтону.

– Інформація про те, що було обурення зі сторони президента чи фракції, не відповідає дійсності, – коментує помічниця Романа Іванісова Оксана Коссє. – Про поїздку Роман Валерійович повідомив заздалегідь, погоджував її з головою Верховною Радою, на час перебування у Штатах він був у відпустці за власний рахунок. Тому така інформація у ЗМІ мене здивувала. 

«Я на молитовному сніданку в США, а ви де?»
«Я на молитовному сніданку в США, а ви де?»

 Запрошення на молитовний сніданок до Штатів – шанс не лише похизуватися світлинами з відомими американськими чи європейськими політиками, а й можливість налагодити нові знайомства, потрібні як не у політиці, то у бізнесі.

Окрім того, для Романа Іванісова, попри загальну критику у ЗМІ, поїздка видалася вдалою – він вкотре нагадав про себе.

А як відомо, найгірше для українського політика – не погана репутація, а відсутність в інформаційному полі.

Повернувшись зі Штатів, Роман Іванісов взявся активно заробляти політичні дивіденди у власному окрузі – критикувати обласну владу Рівненщини за бажання укрупнити громади та за підтримку будівництва у Рівненському районі заводу «Кроноспан».

«Гра» на популістичних темах допоможе втримати сякий-такий рейтинг в окрузі. Й, очевидно, якби вибори були найближчим часом, значна частина мешканців Рівненського, Гощанського, Острозького районі знову би проголосували за Романа Іванісова. Бо хоч і з’ясувалося, що він був засуджений за згвалтьування у 1990-х, і що в університетах не вчився, а отже збрехав своїм виборцям, кому це важливо – головне вчасно підтримати обурення більшості.

Левко ЗАБРІДНИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel