Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
На сході України припинили «глушити» російські телеканали

ЄС: «У владі присутні так багато представників телебізнесу, а інформаційна сфера України де-факто здається росіянам».

Детектормедіа.

На сході України припинили «глушити» російські телеканали

Уже пів року, як «східняки» безперешкодно «насолоджуються» російською пропагандою

Про це повідомив колишній секретар Ради національнох безпеки та оборони України Олександр Турчинов в програмі  «Антиподи».

«Довгий час не тільки на нашій території, але і на окупованій, вздовж лінії розмежування, не можна було дивитись російське та сепарське телебачення. Більше того, ми планували всю цю систему розмістити вздовж всього українсько-російського кордону», - сказав Турчинов, додавши, що ці витрати необхідні, щоб протидіяти російській інформаційній агресії.

За його словами, сьогодні, коли багато українських каналів перейшли на кодування свого сигналу, а система блокування російський каналів у нас відсутня або зупинена, «ми маємо ситуацію, що в багатьох населених пунктах замість українського телебачення дивляться тільки російські канали». Турчинов наголосив, що саме через це люди починають сприймати події в Україні через «криве дзеркало російських пропагандистів».

«Ми маємо ситуацію, що в багатьох населених пунктах замість українського телебачення дивляться тільки російські канали».

«Спочатку приходять російські ЗМІ, а потім - російські танки. Ми це бачили на прикладі Криму та Донбасу, коли довгий час, особливо після перемоги на президентських виборах Януковича для російських телеканалів та агентів впливу фактично було включене зелене світло. Люди, дивлячись отруту російської пропаганди, формували свою позицію щодо подій на Майдані, в Криму та на Донбасі...Саме це активно використовували спецслужби РФ для тиражування ідей сепаратизму та антиукраїнських настроїв», - сказав Турчинов.

ТИМ ЧАСОМ

Фракція «Європейська Солідарність» стурбована ситуацією, що склалася з кодуванням українських телевізійних каналів, які здійснюють супутникове мовлення. Близько 10 млн українців залишилися без українських телеканалів.

«Це становить серйозну проблему для національної безпеки, забезпечує політичні впливи держави-агресора. Так само ми категорично проти позбавлення державної підтримки тих каналів, які забезпечують українську присутність на окупованих територіях, зокрема в Криму. Йдеться про канал ATR, який не може нормально функціонувати через блокування фінансування. Знищено й канал іномовлення для українців у світі. Замість української інформаційної присутності у світі, влада намагається перетворити іномовлення на ручний державний російськомовний канал», - наголосили в пресслужбі «Євросолідарності».

Фракція звертається до РНБО з вимогою створити робочу групу і розробити покроковий план вирішення проблем в інформаційній сфері. «У владі присутні так багато представників телебізнесу, а інформаційна сфера України де-факто здається росіянам», - підсумували у фракції «ЄС».

 

Telegram Channel