Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Російський історик Зубов: блискуча зовнішня політика Порошенка допомогла зупинити Путіна

Андрій Зубов - один з небагатьох російських діячів, які не бояться казати правду.

Ліга.

Російський історик Зубов: блискуча зовнішня політика Порошенка допомогла зупинити Путіна

У лютому 2014-го року Росія почала анексію Криму. 1 березня 2014 року вийшла стаття російського історика Андрія Зубова «Це вже було»

 У ній науковець провів паралелі між аншлюсом Австрії нацистською Німеччиною в 1938 році і подіями 2014 року. За цей текст Зубова звільнили з Московського державного інституту міжнародних відносин.

В інтерв’ю виданню Ліга Андрій Зубов заявив, що Путіну не вдалось захопити Лівобережжя України та її приморські області, як він це планував, завдяки в твердості Заходу, якої він не сподівався.

В значній мірі це результат роботи вашого колишнього президента Порошенка, який у зовнішній політиці був блискучим президентом

 «В значній мірі це результат роботи вашого колишнього президента Порошенка, який у зовнішній політиці був блискучим президентом, - заявив Зубов. - Він слабку країну зміг захистити від російської агресії міжнародними зобов'язаннями. Так направив громадську думку саме він».

«Захід однозначно зрозумів, що йдеться про другий Мюнхен, а якщо про другий Мюнхен, то і Друга світова через півтора року. Багатьом людям на Заході не хотілося псувати відносини з Росією, це було економічно невигідно, але вони пішли на санкції, на невизнання Криму. Путін зазнав повного фіаско, - вважає російський історик. - Але оскільки за цією справою Путіна не пішли нові справи, - він зламався на першому кроці, далі Криму і Донбасу справа не пішла».

Джерело: Ліга
Telegram Channel