Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Павленко: «Закон про землю потрібен Зеленському, щоб швидко розпродати 8 мільйонів гектарів державної землі»

«Для того, щоб український фермер міг купити таку землю має бути запроваджений механізм аграрного банку, який надаватиме кредити під відсоток до 5%».

ЄС.

Павленко: «Закон про землю потрібен Зеленському, щоб швидко розпродати 8 мільйонів гектарів державної землі»

Закон, який протягує монобільшість, не створить в Україні цивілізовані правила для ефективного розпорядження землею. «Слуги» намагаються створити базар землі на зразок латифундій Латинської Америки 19 сторіччя

Про це заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко. «Запитайте у депутатів партії Зеленського, які приїдуть до вас в місто чи село:  чому вони проти ретельного контролю за тим, хто купуватиме державну землю? Чому вони проти встановлення мінімальної ціни на землю? Хто буде її купувати? Що залишиться нашим діям після такого «ринку землі»»?», – зауважив політик.

На думку Павленка, земельна реформа від Зеленського ігнорує інтереси малих фермерів і селян, а також закладає можливості для розбазарювання державних земель. «Є понад 8 мільйонів гектарів землі, яка знаходиться в державній власності. Тепер без контролю, без мінімальної ціни, яка не дозволила б пограбувати державний бюджет, без розуміння того, як ми захистимось від спроб обійти законодавство, ось це величезне надбання, яке за Конституцією належить всьому українському народу, дуже легко можуть розпродати, розподілити. Гроші можуть або вивезти, або закрити якісь бюджетні дірки. І залишиться країна «на бобах», а ті, хто встигнуть на цьому наваритись, будуть прекрасно себе почувати», – наголосив він.

Представник «Європейської Солідарності» зазначив, що захистити фермера може встановлення мінімальної ціни на землю для того, щоб її не скуповували за безцінь.

Депутат підкреслив, що фракція «Європейська Солідарність» наполягає на врахування в законі кількох принципових позицій щодо захисту ринку землі.

«Перш за все мають бути захищені права людини, селянина, українця, який працює на цій землі», – сказав Ростислав Павленко. Представник «Європейської Солідарності» зазначив, що захистити фермера може встановлення мінімальної ціни на землю для того, щоб її не скуповували за безцінь. За його словами, для того, щоб український фермер міг купити таку землю має бути запроваджений механізм аграрного банку, який надаватиме кредити під відсоток до 5%.

Ростислав Павленко підкреслив, що важливим компонентом закону також має бути захист громади, що живе на цій землі.«Громада повинна отримати великий реєстраційний збір на свою користь, щоб розпорядитись цими коштами і відлякнути спекулянтів. Покупець буде розуміти, що вклавши в землю, заплативши громаді, він пов’язаний з громадою», – пояснив він.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel