Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Поєднати навчання і роботу: для студентів-економістів Лесиного вишу впроваджують дуальну освіту (Відео)

Викладачі й роботодавці підписали меморандум про співпрацю.

ФОТО: Олександр ПІЛЮК

Поєднати навчання і роботу: для студентів-економістів Лесиного вишу впроваджують дуальну освіту (Відео)

 26 лютого у бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулося спілкування за філіжанкою кави з ректором Анатолієм Цьосем і деканом факультету економіки та управління Любов’ю Ліпич

 Керівник Волинського центру зайнятості Роман Романюк та роботодавці вели мову з викладачами про започаткування у виші пілотного проєкту з впровадження елементів дуальної форми освіти для студентів економічного напряму підготовки.

- Мета цієї зустрічі, щоб 90% студентів-економістів реалізували себе, поєднавши навчання і роботу. А далі будемо задіювати інші спеціальності, - розповів Анатолій Цьось.

 Дуальна форма навчання передбачає залучення до процесу навчання і викладання успішних представників бізнесу та потенційних роботодавців. Частина занять у студентів відбуватиметься на підприємствах.

Роботодавці  також будуть оцінювати навчальні досягнення студентів.

Ірина Садовська представляла компанію «Актив-Аудит». Вона пояснила, що роботодавці зацікавлені навчити для себе спеціаліста.

- Буває, що випускник вишу стажується на фірмі 3 місяці, а потім виявляється, що не підходить для цієї роботи. Тож щоб марно не тратити часу, можна поєднати навчання у виші і на виробництві. А меморандум про співпрацю буде тристороннім: роботодавець, університет, студент, - пояснила Ірина Садовська.

Ректор університету Анатолій Цьось переконаний, що дуальна освіта - ідеальний варіант якісної освіти. Вже є перші приклади такого поєднання - студенти-лінгвісти розпочали таку форму у IT-компанії Віктора Левандовського. 

Пан ректор, зазираючи наперед, розповів, що планують підписати 20 угод про реалізацію дуального навчання. 

- Мета цієї зустрічі, щоб 90% студентів-економістів реалізували себе, поєднавши навчання і роботу. А далі будемо задіювати інші спеціальності, - сказав Анатолій Цьось.

 -

 

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel