Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ніна Южаніна: «Дії влади Зеленського призведуть до закриття малих підприємств»

«Ініціативи влади Зеленського також призведуть до корупції в Державній фіскальній службі».

ЄС.

Ніна Южаніна: «Дії влади Зеленського призведуть до закриття малих підприємств»

Влада Зеленського посилює податковий тиск на малий і середній бізнес та фактично скасовує спрощену систему оподаткування

Про це написала народний депутат фракції Європейська Солідарність  Ніна Южаніну на свої сторінці в мережі Facebook після зустріч із представниками бізнесу в Полтаві.  

«Дуже поширеною для підприємців є проблема використання РРО, яке для однієї категорії платників єдиного податку стане обов’язковим у жовтні 2020 року, для іншої – в січні 2021 року, а для когось уже з квітня поточного року. Є неприйнятним запроваджене на додачу до застосування касових апаратів (як класичних, так і програмних) практично ведення складського обліку, що нівелює саму спрощену систему оподаткування, адже робить її складною», – зазначила вона.

Є неприйнятним запроваджене на додачу до застосування касових апаратів (як класичних, так і програмних) практично ведення складського обліку, що нівелює саму спрощену систему оподаткування, адже робить її складною.

Також Южаніна підкреслила, що ускладнення податкових правил для спрощеної системи призведе до закриття багатьох малих підприємств.

«Ідея тотальної фіскалізації не принесе додаткових надходжень до держбюджету. Але може призвести до припинення діяльності підприємців, які або просто перестануть працювати, або навіть стануть найманою робочою силою за кордоном. Раніше вже запровадили РРО при продажу складної побутової техніки, що потребує гарантійного ремонту. Потрібного ефекту це не мало», – наголосила парламентар.

Також вона звернула увагу на те, що ініціативи влади Зеленського призведуть до корупції в Державній фіскальній службі.

«Гостро піднімалися питання щодо долі тваринництва в країні, нерівного податкового навантаження з 1 га землі (малась на увазі велика кількість земель, які обробляються в нелегальний спосіб); економічної політики діючої влади; роботи виконавчої влади», – поділилась підсумками зустрічі народний депутат.  

«Поки ж колеги з монобільшості не усвідомили всієї шкідливості від прийнятих ними рішень, інформуватиму їх про кожну кричущу ситуацію на місцях і готуватиму відповідні запити та звернення як народний депутат. Буду і далі і частіше проводити такі дискусії в регіонах», – додала Южаніна.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel