Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Володимирі-Волинському воїну УПА вручили посвідчення реабілітованого

Микола Мартинюк (другий ліворуч) таки дочекався визнання.

volodymyrrada.gov.ua

У Володимирі-Волинському воїну УПА вручили посвідчення реабілітованого

Відбулося вручення посвідчення реабілітованого та потерпілого від політичних репресій 97-річному воїну Української Повстанської Армії Петру Мартинюку

Почесну місію вручити документ борцю за незалежність виконали начальник управління соціального захисту населення Олександр Смикалюк, заступник начальника управління соціального захисту населення Володимир-Волинського міськвиконкому Володимир Коломий та голова Володимир-Волинського міського Благодійного фонду «Матері Божої Неустанної Помочі» Микола Гінайло, інформує Володимир-Волинська міська рада.

Петро Мартинюк брав участь у боях УПА з нацистами, в одному з яких отримав важке поранення, після чого очолив референтуру Служби Безпеки УПА із підбору кадрів на навчання. 

Вручення посвідчення відбулося на підставі нового Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років».

Нагадаємо, 97-річний Петро Мартинюк український громадський та військовий діяч, ветеран УПА на псевдо «Дуб», кавалер державного ордену «За мужність» 3 ступеня, кавалер ордену Володимира Великого 3 ступеня та почесний громадянин Володимира-Волинського. Брав участь у боях УПА з нацистами, в одному з яких отримав важке поранення, після чого очолив референтуру Служби Безпеки УПА із підбору кадрів на навчання.

Telegram Channel