Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь готується до зустрічі із коронавірусом

Наразі в Україні не зареєстровано випадків зараження коронавірусом.

Українські новини.

Волинь готується до зустрічі із коронавірусом

«Працюємо без формальностей, чітко та скоординовано», – наголосив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 27 лютого 2020 року в головній адмінбудівлі краю

Серед основних завдань, які озвучив Юрій Погуляйко, термінове вирішення питання виділення з обласного бюджету фінансових активів для стовідсоткового забезпечення всіх причетних до боротьби із коронавірусом необхідними засобами індивідуального захисту.

Участь у засіданні комісії взяли заступники голови облдержадміністрації Світлана Мишковець та Олександр Троханенко, керівники профільних структурних підрозділів, територіальних органів влади, прикордонники, тощо.

Варто наголосити, що на території України не зафіксовано жодного випадку СOVID-19. Всі служби працюють скоординовано та в посиленому режимі.

Було закуплено необхідну кількість захисного одягу та два безконтактні термометри, які уже використовуються в роботі.

Як розповіла, директор ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» Наталія Янко попередньо державним управлінням було закуплено необхідну кількість захисного одягу та два безконтактні термометри, які уже використовуються в роботі.

 

 «Ми тісно співпрацюємо із прикордонниками на пунктах пропуску. Спільно проводимо превентивні заходи, проводимо температурні скринінги, усіх хто перетинає кордон. Станом на сьогодні не виявлено жодної особи з ознаками захворювання», – розповіла Наталія Вікторівна. – Надалі наша служба потребує додаткових засобів для вірусологів та епідеміологів, які в разі потреби будуть залучені до роботи у вогнищах хвороби. Окрім цього варто розглядати питання придбання безконтактних термометрів».

До слова, вчора заступниця голови облдержадміністрації здійснила інспекційну поїздку до обласної клінічної лікарні та пунктів пропуску «Устилуг» і «Ягодин», аби поглянути як проходить температурний скринінг людей, які приїжджають з країн, де зареєстровані випадки захворювання коронавірусом.

В ході сьогоднішнього засідання, начальник Луцького прикордонного загону Олег Вовк розповів про основні проблемні моменти у роботі прикордонників.

На «Ягодині» облаштоване приміщення для ізолятора та майданчик для дезінфекційної обробки автотранспорту.

«Як уже повідомлялося, на «Ягодині» облаштоване приміщення для ізолятора та майданчик для дезінфекційної обробки автотранспорту. З медичними закладами узгоджено порядок дій при виявленні особи з підозрою на коронавірусну інфекцію. Прикордонні наряди забезпечені пірометрами, в кількості 18 штук. Щодо засобів індивідуального захисту прикордонників, то існує потреба у додаткових матеріалах. Оскільки наявна кількість масок і рукавичок недостатня для тривалої роботи» – розповів військовий.

Віктор Бабюк – генерал – майор, начальник західного регіонального управління державної прикордонної служби України наголосив що, у всіх прикордонних загонах відпрацьований алгоритм дій при виявленні особи із підозрою коронавірусу. Також визначено алгоритм дій для перевірки залізничного транспорту.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Джерело: Волинська ОДА.
Telegram Channel