Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинян закликали берегти червонокнижні рослини

Бережіть природу!

Фото: КНПП "Цуманська пуща"

Волинян закликали берегти червонокнижні рослини

Несвідоме ставлення до природи окремих громадян є величезною проблемою

У зв’язку з природною аномалією, «теплою зимою», уже майже місяць як розпочався період вегетації ранніх квітучих рослин, зокрема підсніжника білосніжного (Galanthus nivalis). Проте не такі страшні для рослин періодичні перепади температури, як несвідоме ставлення до природи окремих громадян.

Служба державної охорони природозаповідного фонду Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» з метою недопущення порушення вимог природоохороного законодавства, зокрема знищення ранніх квітучих рослин, що занесені до Червоної книги і перебувають під загрозою зникнення, звертається до громадян з засторогою.

Проте не такі страшні для рослин періодичні перепади температури, як несвідоме ставлення до природи окремих громадян.

Закликають не губити дикоростучі рослини задля короткострокової насолоди їх красою, отримання матеріальної вигоди. Адже недбале ставлення та нераціональне використання природних ресурсів приводить до масового винищення рідкісних видів. А також нагадують, що за порушення чинного законодавства передбачено адміністративну відповідальність.

Стаття 90 Адміністративного кодексу України (Порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України):

Погіршення середовища перебування (зростання) тварин, птахів і рослин, види яких занесені до Червоної книги України, знищення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення їх з природного середовища - тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (21020- 31530гривень) з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб – від тридцяти до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (31530-52550 гривень) з конфіскацією незаконно добутого.

Telegram Channel