Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Чоловік погрожував себе зарізати, а поліцейський вистрелив у нього

Встановлюються всі причини та обставини  події.

Pixabay

Чоловік погрожував себе зарізати, а поліцейський вистрелив у нього

Інцидент трапився учора у місті Конотоп Сумської області близько 21:30

Група реагування поліції охорони отримала повідомлення про спрацювання кнопки тривожної сигналізації в одному з приватних помешкань. Прибувши за вказаною адресою, біля воріт будинку поліцейські застали чоловіка, озброєного ножем.  Побачивши правоохоронців, той став поводити себе неадекватно: лаючись та погрожуючи суїцидом, спричинив собі поріз грудної клітини. 

Вибивши у того з рук ножа та сповістивши медиків про пораненого, працівники поліції охорони  надали йому домедичну допомогу.

Потім став кидатися з ножем на поліцейських. На всі попередження реагував агресивно, відтак, один працівник наряду змушений був зробити у повітря попереджувальний постріл. Але ситуація не змінилася. Чоловік наблизився до поліцейського ще на кілька кроків, тому інший правоохоронець змушений був зробити кілька пострілів по ногах зловмисника.  Вибивши у того з рук ножа та сповістивши медиків про пораненого, працівники поліції охорони  надали йому домедичну допомогу. Самі правоохоронці не постраждали. Щодо нападника – ним виявився 48-річний конотопчанин. Чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння. Чоловік досі у поле зору поліції не потрапляв.

На місці події працюють слідчо-оперативна група поліції та криміналісти. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками ч.1 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Джерело: Офіційний сайт Національної поліції.
Telegram Channel