Курси НБУ $ 41.29 € 44.97

ПРИГОТУЄ ТАК, ЩО ПАЛЬЧИКИ ОБЛИЖЕШ

Лідію Антонівну Сірук односельці знають як секретаря сільської ради і гарну господиню. Кажуть, що вміє не лише смачно приготувати, а й гарно подавати...

Лідію Антонівну Сірук односельці знають як секретаря сільської ради і гарну господиню. Кажуть, що вміє не лише смачно приготувати, а й гарно подавати. Домочадці і гості (а в оселі пані Ліди побували й іноземці, вона — господиня агрооселі і приймає туристів) про її кулінарні здібності кажуть: “Приготує так, що пальчики оближеш”. Тож варто переконатися, приготувавши страву за рецептами жидичинської господині.
А що ви, наші хазяєчки, можете запропонувати? Присилайте свої фірмові рецепти. І не забудьте додати фото.


ГОЛУБЦІ З РИБОЮ
Їх пані Ліда готує найчастіше у піст. Для них треба мати консерву “Сардини” чи будь-яку іншу рибу в олії, рис, цибулю і, звісно, головку капусти.
Рибу розімніть. Рис відваріть, а цибулю подрібніть і підсмажте на олії. Масу змішайте, посоліть до смаку. Капусту обчистіть, промийте, трохи проваріть у підсоленій воді, зцідивши воду, відокремте листки. Товсті жилки зріжте. На підготовлені листки покладіть фарш, загорніть їх і вкладіть у каструлю. Голубці тушкуйте, заливши водою з кількома ложками олії.

ПИРІЖКИ З КВАСОЛЕЮ І ЧОРНИЦЯМИ
Готуємо дріжджове тісто. Варимо квасолю. Перекручуємо її на м’ясорубці. Розпарюємо сухі чорниці і теж прокручуємо. З тіста формуємо круглі коржі, у середину кожного кладемо начинку. Змащуємо поверхню пиріжків збитим яйцем, печемо.

НАЛИСНИКИ З МАКОМ
У сім’ї Лідії Антонівни їх особливо люблять. З молока, яєць, борошна готується тісто. До нього можна додати дрібку цукру. Мак потрібно промити, пропарити кип’ятком і, додавши цукру, перекрутити через кавомолку. У масу влити ложку (можна й більше) кип’яченої води і перемазати нею млинці, загорнути їх, скласти у каструлю, додавши масла, — і в духовку.

БУТЕРБРОДНА МАСА
Її найчастіше Лідія Антонівна готує влітку, коли на городі достигає болгарський перець. Але при бажанні можна зробити її і в будь-яку пору року — купити одну червону перчину, прокрутити її разом з кусочком сала і кількома зубками часнику. Масою намазати хліб. Ситно і смачно.
Telegram Channel