Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Україні за обміном повернули людей, які знущалися з інших полонених, – колишній в'язень бойовиків

Взамін відпустили беркутівців, яких підозрюють у розстрілі Небесної сотні.

Reuters

Україні за обміном повернули людей, які знущалися з інших полонених, – колишній в'язень бойовиків

Журналіст Станіслав Асєєв, якого звільнили з полону в ОРДЛО під час обміну 29 грудня 2019 року, стверджує, що інші звільнені, Євген Бражніков та Олексій Кусков, знущалися з українських в'язнів у полоні бойовиків

«Про Євгена Бражнікова й Олексія Кускова (обидвоє били мене особисто і ламали всю нашу камеру восени 17-го; Женею Ставцевим — він все ще у полоні — фактично вимили підлогу, протягнувши по всьому коридору) я також говорив президенту. Він одразу зв'язався з СБУ, де йому голосно відрапортували «Бражніковим займаємося» — і на цьому все», — написав Асєєв у Facebook, передає «Громадське«.

Бражнікова намагалися побити інші звільнені прямо під час обміну, але його врятували військові й під конвоєм СБУ доставили до Києва.

Він додав, що 20 січня 2020 року зареєстрував у СБУ запит щодо Бражнікова і Кускова, але ніякої офіційної відповіді досі не було.

Асєєв зазначив, що Бражнікова намагалися побити інші звільнені прямо під час обміну, але його «врятували військові й під конвоєм СБУ доставили до Києва». Кусков же, за його словами, вже понад два роки перебуває на волі, після обміну у грудні 2017 року.

«У Феофанії (мабуть, прийшов провідати свого друга Бражнікова) зустрів мене на першому поверсі, поплескав по плечу і мило з посмішкою запитав: «Ну, як ти? Пам'ятаєш мене?». — Пам'ятаю, Льошо, я нічого не забуду», — підсумував Асєєв.

Telegram Channel