Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Більшість ведмедів у Луцькому зоопарку так і не заснула взимку, але їдять справно

Клишоногі у настрої, бо повноцінно харчуються. Ласують навіть тортиками

Суспільне.Волинь

Більшість ведмедів у Луцькому зоопарку так і не заснула взимку, але їдять справно

За словами синоптиків, погода більшості днів лютого була наближена до квітневої

Через теплу зиму деякі тварини, які живуть у Луцькому зоопарку, змінили свою поведінку, розповіла Суспільному його директорка Людмила Денисенко. У звіринці – 11 ведмедів

З них цієї зими спала найстаріша пара зоопарку - ведмеді на прізвисько «Міша» і «Маша», яким 28 і 30 років, каже Людмила Денисенко. Решта ведмедів та ведмежат були активними усю зиму. Окрім ведмедів, у зоопарку не заснули єнотоподібні собаки, для яких також характерна зимова сплячка.

Директорка зоопарку Людмила Денисенко: «Для відвідувачів - це теж пішло на плюс, бо вони можуть побачити клишоногих, які активні, не є такими сонливими і які граються, ламають щось, пошкоджують, риють барліг і є активними. За останні вже 10 років не пам’ятаю, щоб наші примати гуляли у січні чи у лютому місяці. Звичайно, це не повноцінна прогулянка. Але тварини можуть перебувати, коли сонячні дні годину-дві бути у своєму вигульному вольєрі, який набагато більший, ніж зимове приміщення. Тому що зазвичай випуск приматів відбувався десь у кінці квітня- на початку травня місяця».

На настрій ведмедів відсутність сну не впливає, розповідає їх годувальник Олег Боговід. Каже, якщо тварини отримують достатньо харчів, то їх поведінка не залежить від погодних умов. 

Доглядач тварин Олег Боговід: «Ці, що зараз гуляють, вони фактично взагалі не спали, хоча активність у них нижча, ніж зазвичай, в зимовий період це нормальне явище. Явної агресії вони не проявляють, на кожний вольєр є своя кормушка і вони вже собі самі розподіляють, там іде патріархат – спочатку ідуть самці, собі все забирають, а далі вже йдуть їсти самки. В раціоні ведмедів м'ясо, риба, овочі, фрукти, кондитерські вироби – торти, булочки, печиво. Дорослі більше люблять тортики, тому там іде така, доволі спритна боротьба за ті солодощі, ну а менші їдять все підряд, їм без різниці». На настрій ведмедів відсутність сну не впливає, розповідає їх годувальник Олег Боговід. Каже, якщо тварини отримують достатньо харчів, то їх поведінка не залежить від погодних умов. 

Telegram Channel