Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ковель змінює своє обличчя

На центральній частині головної площі Ковеля хочуть розмістити фонтан.

Ковельська міська рада

Ковель змінює своє обличчя

У місті залізничників вирішили провести реконструкцію парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки та центральної площі. Це питання сьогодні розглянула містобудівна рада

За дорученням міського голови Олега Кіндера відділ містобудування та архітектури спільно з проектним підприємством «Ковелькомунпроект» напрацювали концепцію подальших змін, враховуючи пропозиції та зауваження громадськості.

У Ковелі планується створення багатофункціонального парку, в якому будуть облаштовані зони відпочинку для різновікових груп.

На центральній частині головної площі Ковеля хочуть розмістити фонтан, по периметру - місця для відпочинку, поєднані з озелененням та освітленням. Відомо, що народний депутат України Степан Івахів на День міста презентував сертифікат на будівництво фонтану.

Пам’ятник Лесі Українці відповідно буде встановлено при вході у парк на невеликому підвищенні. До слова, ідею перенесення монумента підтримав і його автор, скульптор.

Головний архітектор Людмила Мурай розповіла, що у подальшому у Ковелі планується створення багатофункціонального парку, в якому будуть облаштовані зони відпочинку для різновікових груп. Для наймолодших збудують містечко з атракціонами та майданчиками.Для молоді облаштують зони тихого та активного відпочинку. Любителям спорту підготують місця для настільних ігор та скейт-зону. Звісно, попрацюють і над дизайном озеленення.

Реалізовуватись проєкт буде поетапно, впродовж кількох років. Містобудівна рада запропоновану концепцію змін схвалила одноголосно, повідомляє сайт Ковельської міської ради.

Telegram Channel