Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рівнянина судитимуть за незаконну порубку дубів у заповіднику на Волині

Далі – слово за судом.

Pixabay

Рівнянина судитимуть за незаконну порубку дубів у заповіднику на Волині

Ківерцівський відділ Маневицької місцевої прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконну порубку 50-річним мешканцем Рівного дерев у лісах, у тому числі у Національному природному парку «Цуманська пуща»

У ніч з 30 на 31 січня 2020 року чоловік без спеціального дозволу на вирубку дерев зрізав 10 дубів, завдавши таким чином Державному підприємству «Цуманське лісове господарство» шкоди на суму понад 133 тисяч гривень.

Зрізані дерева на колоди, він перевіз їх на зберігання до оселі знайомої в селищі Цумань, де їх і виявили та вилучили правоохоронці.

У подальшому, покрижувавши зрізані дерева на колоди, він перевіз їх на зберігання до оселі знайомої в селищі Цумань, де їх і виявили та вилучили правоохоронці.

Чоловіка обвинувачують у незаконній порубці дерев у лісах, у тому числі тих, що відносяться до об’єктів природно-заповідного фонду, а також у перевезенні незаконно зрубаних дерев, внаслідок чого спричинено тяжкі наслідки.

Зауважимо, що за вчинення такого злочину санкцією ч. 4 ст. 246 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Джерело: Пресслужба прокуратури області.
Telegram Channel