Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Для нас це «мертві душі»: спікер РПЦвУ про українців, які підтримують ПЦУ

«Мертвих душ» зараз більше!

Serhly Suplnsky (AFP)

Для нас це «мертві душі»: спікер РПЦвУ про українців, які підтримують ПЦУ

Протоієрей Микола Данилевич наголосив, що Московський Патріархат в Україні не ділить людей на «ополченців» і «українців» й однаково відспівує всіх

Спікер РПЦ в Україні (УПЦ МП) протоєрей Микола Данилевич назвав «мертвими душами» вірян, які підтримують помісну Українську Церкву (ПЦУ), пише «Радіо Свобода».

Більше-менше — це диванна сотня, вибачте, це «мертві душі» гоголівські, які сьогодні так, а через три місяці іншої пропаганди ЗМІ будуть говорити інакше.  Для Церкви важливі живі душі, а не мертві.

Про це він сказав у ефірі Радіо Свобода, передає Духовний фронт України.

Коментуючи останні соціологічні опитування, де лідерами підтримки серед населення стала ПЦУ, а РПЦвУ отримала 3-є місце, Микола Данилевич сказав: «Більше-менше — це диванна сотня, вибачте, це «мертві душі» гоголівські, які сьогодні так, а через три місяці іншої пропаганди ЗМІ будуть говорити інакше. Для Церкви важливі живі душі, а не мертві».

Нагадаємо, раніше митрополит-колаборант РПЦвУ Митрофан заявив, що ставиться до ДНР «не як до ворогів, а як до своєї пастви», а також сказав, що «з тієї сторони не хочуть війни».

Telegram Channel