Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Зеленський запевнив, що новий Кабмін незалежний від олігархів

Президент пояснює, що важко знайти висококласного фахівця, який би не побував на роботі в котрогось із магнатів

file.liga.net

Зеленський запевнив, що новий Кабмін незалежний від олігархів

Ця заява викликана запитанням американського медіа

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що українські олігархи не мають ніякого впливу на уряд України. Говорячи про нового прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Bloomberg, що брав інтерв'ю, згадав про роботу Шмигаля у компанії найбагатшої людини України Ріната Ахметова. (В ЗМІ Шмигаля часто називають «людиною Ахметова», хоча сам він це заперечує.) Олігархи не впливають на новий уряд, сказав у розмові з Bloomberg пан Зеленський.

«Їм належить 70%-80% активів у цій країні. Кожен менеджер в Україні працював на одного з них або якось пов'язаний з одним із них. І вони наймають найкращих - ми повинні це розуміти», - сказав він в інтерв'ю Bloomberg Quint, передає День.

«Багато хто в Києві бачить зміну Зеленським уряду як ознаку того, що старі олігархічні гравці відновлюють свій вплив. Попри його заяви, що мова йде про пришвидшення реформ. Безумовно, це правда, що українські олігархи продовжують мати величезну владу, і Зеленський не позбудеться їхніх махінацій, просто гарно попросивши їх про це», - пише про взаємовідносини олігархів і президента англійська The Guardian, що одночасно з американським ЗМІ записувала інтерв'ю в глави української держави. «Їм належить 70%-80% активів у цій країні. Кожен менеджер в Україні працював на одного з них або якось пов'язаний з одним із них. І вони наймають найкращих - ми повинні це розуміти», - сказав Зеленський в інтерв'ю Bloomberg Quint.

Telegram Channel