Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Які підприємства Волині найбільше наповнюють обласний бюджет

Минулоріч за доходами загального фонду (без врахування трансфертів з державного бюджету) обласний бюджет виконано на 100,7 відсотка, понад план отримано 5,2 млн гривень.

РБК-Україна.

Які підприємства Волині найбільше наповнюють обласний бюджет

Минулорічний обласний бюджет перевиконали на 0,7%

На сьогоднішньому засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики депутати розглянули питання «Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2019 рік», йдеться на офіційному сайті Волинської обласної ради.

За інформацією директора департаменту фінансів Ігоря Никитюка за 2019 рік доходи обласного бюджету (з урахуванням міжбюджетних трансфертів) склали 6329,6 млн грн, що порівняно з 2018 роком менше на 1231,5 млн грн, або на 16,3 відсотка. Причиною цього є зменшення обсягів переданих із державного бюджету цільових субвенцій через запровадження механізму надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово – комунальних послуг у грошовій формі та завершення у 2018 році дії експерименту з фінансового забезпечення ремонту доріг за рахунок частини коштів від перевиконання індикативних показників митних надходжень.
Без урахування міжбюджетних трансфертів до загального і спеціального фонду обласного бюджету за 2019 рік надійшло в цілому 850,8 млн грн власних доходів, що становить 105 відсотків до запланованого на 2019 рік. У структурі надходжень обласного бюджету 86,8 відсотка займають надходження до загального фонду та 13,2 відсотка – до спеціального фонду.

Найбільшими платниками податку у 2019 році були товариства з обмеженою відповідальністю «Кромберг енд Шуберт Україна», «Модерн-Експо», регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця»...

За доходами загального фонду (без врахування трансфертів з державного бюджету) обласний бюджет виконано на 100,7 відсотка, понад план отримано 5,2 млн гривень. Порівняно з 2018 роком доходи загального фонду обласного бюджету зросли на 46,3 млн грн, або на 6,7 відсотка.

Під час роботи комісії.
Під час роботи комісії.

 Основним бюджетоутворюючим джерелом доходів загального фонду обласного бюджету у 2019 році були надходження податку на доходи фізичних осіб, питома вага яких у структурі доходів склала понад 87 відсотків. Найбільшими платниками податку у 2019 році були товариства з обмеженою відповідальністю «Кромберг енд Шуберт Україна», «Модерн-Експо», регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця», публічні акціонерні товариства «Волиньобленерго», «СКФ Україна», «Володимир-Волинська птахофабрика», управління освіти Луцької міської ради, головне управління Національної поліції в області, державне підприємство «ЛРЗ «Мотор», військова частина № 1008, питома вага сплаченого якими податку становить понад 25 відсотків.

Джерело: Волинська обласна рада.
Telegram Channel