Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
З 12 березня Україна через коронавірус закриває понад три чверті пунктів пропуску на кордоні

Коронавірус суне вперед...

Фото: slovoidilo.ua

З 12 березня Україна через коронавірус закриває понад три чверті пунктів пропуску на кордоні

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в міжнародному аеропорту «Бориспіль»

З 12 березня із 219 пунктів пропуску на кордоні працюватимуть лише 49.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив на брифінгу за підсумками засідання Кабінету міністрів.

З 12 березня із 219 пунктів пропуску на кордоні працюватимуть лише 49.

«Сьогодні було рішення, й авіакомпанії вже приступили до його реалізації, це фактично скасування авіасполучення з Італією поки що. Надалі ми будемо спостерігати в тих країнах, де буде розвиватися параболічно цей вірус, ми також будемо приймати відповідні рішення, рекомендувати авіакомпаніям припиняти авіасполучення. З 219 пунктів пропуску із завтрашнього дня буде працювати 49 пунктів пропуску на кордонах. Решта буде закрита для пропуску громадян та транспорту», – сказав він.

Як відомо, уряд затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19, у тому числі заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні - з 12 березня.

«Прийнято рішення виділити 100 мільйонів гривень на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, для виконання цього рішення, до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення», – йдеться у повідомленні.

Кабмін запропонував ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб, але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Telegram Channel