Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
Робота волинських шахт припинена. Чи надовго?

На шахтах щодня відключатимуть електропостачання.

pixabay

Робота волинських шахт припинена. Чи надовго?

Як ми уже повідомляли, працівники двох підземних підприємств - шахти №9 і «Бужанської» - пікетували керівництво ДП «Волиньвугілля»

Вимоги у гірників – такі ж, як і під час попередніх акцій протесту, – вчасна виплата зарплати, забезпечення необхідним обладнанням лав, реалізація видобутого вугілля. Але, схоже, що віз і нині там. Складається враження, що вже давно ніхто із високопосадовців на подібні радикальні заходи вугільників не реагує.

Є інформація, що за наполяганням шахтарів т. в. о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Володимир Юрків та т. в. о. директора шахти «Бужанська» Олександр Стойловський написали заяви на звільнення, які, звісно, повинні розглянути в Міністерстві енергетики та захисту довкілля. Та чи зарадить це ситуації на підземках?

   Вже сьогодні там відключили електроенергію.

У кінці березня закінчується договір з так званим постачальником «останньої надії» - державним підприємством зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго». 

Причина – борг у сумі 177 млн гривень, який накопичувався роками, а «гасити» було нічим. Напередодні ДП «Регіональні електричні мережі», яке передає струм, надіслало попередження. В результаті цього перестало працювати обладнання на шахтах, вентилятори. Не секрет, що такі кроки можуть призвести до непоправного – затоплення, яке межує з екологічним лихом. Відновлювати електроенергію обіцяють ввечері, однак такі від’єднання будуть щодня.

У кінці березня закінчується договір з так званим постачальником «останньої надії» - державним підприємством зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго». Потрібно буде шукати нового і укладати з ним новий договір. Але платити треба всім. Тільки чим? Робота копалень зупинена. Чи надовго – ніхто сказати не може.

Telegram Channel