Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Північна Волинь матиме окремий район

Волинь-нова

Північна Волинь матиме окремий район

Тема укрупнення районів на Волині в рамках адміністративно територіальної реформи, що триває, є доволі дискусійною

Найпалкіші суперечки виникають щодо кількості майбутніх укрупнених районів та їх центрів. Нагадаємо, що раніше Кабінет Міністрів запропонував модель Волині лише із трьома районами (ще їх називають повітами чи округами). Це в деякій мірі суперечило вимогам, які визначені Методичними рекомендаціями щодо критеріїв формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня. Тож експерти зійшлися на думці, що на Волині має бути все-таки чотири райони/повіти. Такої ж думки і народні депутати від Волинської області, які з цього приводу спрямували звернення до Прем’єр-міністра.

Загалом процес формування ОТГ та районів хочуть завершити до жовтня цього року.

Тож задля реалізації державної регіональної політики, розвитку місцевого самоврядування, здійснення виконавчої влади на місцях, забезпечення надання жителям північної Волині гарантованого державою стандарту соціальних послуг Центр політико-правових реформ подав на обговорення у Міністрество розвитку громад та територій України нову модель Волинської області. Тепер у її складі передбачено чотири райони: Володимир-Волинський (13 громад з населенням 172,3 тисячі осіб), Камінь-Каширський (14 громад — 152,4 тисячі), Ковельський (20 громад — 252 тисячі) та Луцький (26 громад — 454,1 тисячі).

Зауважимо, що на цій мапі Камінь–Каширський район представлений у складі Камінь-Каширського, Любешівського, частини Маневицького районів та Самарівської, Забродівської, Велимченської об’єднаних територіальних громад Ратнівського району.

Під час круглого столу, який відбувся минулого тижня, такий варіант погодили у міністерстві. Щоправда, остаточне його затвердження відбудеться орієнтовно в квітні. Загалом процес формування ОТГ та районів хочуть завершити до жовтня цього року.

Джерело: Камінь-каширська газета «Поліся».
Telegram Channel