Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Панічні схуднення» гаманців. За чим ходять українці в супермаркет

Найпопулярніші товари у супермаркетах – туалетний папір, сіль та крупи

Конкурент

«Панічні схуднення» гаманців. За чим ходять українці в супермаркет

В півтора раза збільшилися закуповування в аптеках порівняно із середнім загальним обсягом покупок у будні

Супермаркети не заробили, а навпаки втратили через панічні закупи українців, розповів Gazeta.ua економічний експерт Олексій Дорошенко.

«Те, що люди скупили за день, вони потім не будуть купувати місяцями. Для того щоб забезпечити безперебійність товару на полицях, потрібно буде витратити більше коштів, ніж зазвичай. Наприклад, якщо магазин використовує 5 автомобілів для доставки товару, то в період паніки довелося залучити додаткові авто. А це додаткові кошти. Заробили найбільше на паніці виробники медичних масок та антисептиків», - каже він.

Заробили найбільше на паніці виробники медичних масок та антисептиків», - каже він.

Найпопулярнішими товарами у супермаркетах були туалетний папір та крупи.

«У панічних настроях українці не поодинокі. У Німеччині з медичного університету викрали палету медичних масок. У цій паніці можна звинуватити владу, бо потрібно було людям більше розповідати, що на них чекає. Громадяни намагаються запастися необхідним хоча б на місяць. Більшість не дивилися ні на терміни придатності, ні на якість продуктів. А супермаркети продавали й залежані товари. За тиждень-два продуктів буде так само вдосталь. Ціна, можливо, почне зростати», - додає експерт.

Багато українців перейшли на закупи онлайн. Служби доставки не встигають виконувати замовлення.

11 березня українці здійснили онлайн-купівлі на 120,5 млн грн. Це вдвічі більше, ніж у звичайні дні. В півтора раза збільшилися закуповування в аптеках – до 18,7 млн грн, порівняно із середнім загальним обсягом покупок у будні дні, повідомив співзасновник Монобанку Олег Гороховський у своєму Telegram-каналі.

Telegram Channel