Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинський священник: «Не вимагайте від Бога чуда, нехтуючи правилами безпеки» (Фото. Відео)

Волинь-нова

Волинський священник: «Не вимагайте від Бога чуда, нехтуючи правилами безпеки» (Фото. Відео)

Отець Віктор Мартиненко з Нововолинська повідомив, що учорашню службу вперше було відправлено відправили «коронавірусним чином»

Віктор Мартиненко відомий тим, що став першим священиком на Волині, котрий приєднався до кліру ПЦУ, після отримання Томосу. «Перед проскомідією, після читання записок та перед Причастям всі священики та пономарі дезинфікували руки, - написав у своєму фейсбуці отець. – Віруючі не цілували ікон, лише кланялися. Причащали давньохристиянським чином - Святі Дари - частиці, напоєні Кров'ю, священик клав вірним в руки - і вони одразу з побожністю споживали».

Священнослужитель інформує: за 14 років служіння дияконом щолітургії я споживав Чашу, тобто доїдав Святе Причастя після всіх причасників, навіть тією самою лжицею (ложкою), що побувала в устах сотень людей. З відповідальністю свідчу - жодного разу я нечим не заразився і не захворів.

Віруючі не цілували ікон, лише кланялися. Причащали давньохристиянським чином - Святі Дари - частиці, напоєні Кров'ю, священик клав вірним в руки - і вони одразу з побожністю споживали.

«Так, Бог творить чудеса! - «Ідеже хощет Бог, побеждаєтся єстества чин», - але там, де ВІН хоче, а не МИ. Пам'ятаймо, що відповів Христос на пропозицію скористатися чудом: «Не іскушай Господа Бога твого». Отже, впевнений, не можна вимагати від Нього чуда, нехтуючи правилами безпеки» - написав отець Віктор Мартиненко.

 

 

Telegram Channel