Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Вугільники перекрили дорогу на в'їзд у Нововолинськ. Шахтний колапс?

Вимагають зароблених грошей і звільнення керівника

Суспільне.Волинь

Вугільники перекрили дорогу на в'їзд у Нововолинськ. Шахтний колапс?

Вугілля зараз добувають лише на шахті «Бужанська», 50% від плану

Початок тижня для нововолинських гірників видався знову гарячим. Майже сто представників двох діючих нововолинських шахт - №9 і «Бужанської» - продовжили свій протест у вигляді перекриття траси «Ковель – Жовква» поблизу державного підприємства «Волиньвугілля». Основні вимоги - виплата заборгованої зарплати, атестація робочих місць, реалізація накопиченого на складах вугілля. Вони також наполягають на звільненні із займаної посади т. в. о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Володимира Юрківа, звинувачуючи його в бездіяльності.

Варто нагадати, що нова хвиля страйку розпочалася ще минулого тижня. До неї додалося ще й відключення електроенергії на вугільних підприємствах через борг у сумі 177 млн гривень, який накопичувався роками. В результаті цього перестало працювати обладнання на шахтах, вентилятори. Це могло призвести до непоправного – затоплення, яке межує з екологічним лихом. На щастя, наступного дня подачу струму відновили. Хоча питання боргу перед ДП «Регіональні електричні мережі», яке зробило попереджувальний крок, не знято.

Як повідомив голова Вголинського теркому працівників вугільної промисловості Роман Юзефович, вони проведуть екстрене засідання, аби визначитися з офіційною позицією стосовно подальших страйків. До слова, вугілля зараз добувають лише на шахті «Бужанська» - в межах 70 - 80 тонн на добу, що становить менше 50-ти відсотків від планового показника. З реалізацією палива – проблема. А борг перед працівниками ДП «Волиньвугілля» становить більше 30 млн гривень.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel