Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Асоціація міст України попереджає: через підписання «короновірусних» законів місцеві бюджети збідніють на 13%

Податкові канікули мають бути виваженими

auc.org.ua

Асоціація міст України попереджає: через підписання «короновірусних» законів місцеві бюджети збідніють на 13%

Відповідні зміни в АМУ пропонують допрацювати

В Асоціації міст України вважають, що Україна загалом, і Волинь зокрема, матиме колапс через зміни до Податкового кодексу, повідомляє Офіс реформ, Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

Йдеться про  введення в дію  Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)»(законопроєкт №3220).

 В АМУ наголошують, що це буде наслідоком вилучення з бюджетів територіальних громад 13% різних доходів.

Голова АМУ Віталій Кличко, напередодні звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням не підписувати цей Закон, а відправити його на доопрацювання. 

АМУ наголошує, що законопроєктом №3220 у нинішній редакції від місцевих податків звільняє і надприбутковий бізнес, і підприємства, що продовжують працювати в повному обсязі.

Тим часом, міста, селища, села, ОТГ, що сьогодні виділяють сотні мільйонів гривень на боротьбу з пандемією (підвищені зарплати медикам, закупівля ліків, масок, тестів, обладнання) – завтра через Закон № 3220 не матимуть ресурсів на це! Більше того: вони не зможуть виплачувати навіть мінімальні зарплати медикам, вчителям, соцпрацівникам, вихователям, працівникам транспорту та ЖКГ! АМУ наголошує, що законопроєктом №3220 у нинішній редакції від місцевих податків звільняє і надприбутковий бізнес, і підприємства, що продовжують працювати в повному обсязі.

Telegram Channel