Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чи почує Зеленський патріотів Донбасу: «Пане президент, не повторюйте помилку молдован!»? (Відео)

«Ні – легалізації ОРДЛО!»

Фото dt.ua.

Чи почує Зеленський патріотів Донбасу: «Пане президент, не повторюйте помилку молдован!»? (Відео)

«Не робіть цього!»

Патріоти Донбасу – журналісти, звільнені з полону і волонтери – записали відеозвернення до президента Володимира Зеленського, в якому просять не включати в переговорний процес у Мінську представників ОРДЛО. Про це інформує «Українська правда» з посиланням на dt.ua.

Як відомо, 11 березня у Мінську було підписано домовленості про створення консультативної ради, в якій ОРДЛО будуть представлені як суб’єкт, а Росія в статусі гаранта-спостерігача опиниться на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

«Ні – легалізації ОРДЛО!»

«Ні – легалізації ОРДЛО!»

Патріоти Донбасу – журналісти, звільнені з полону і волонтери – записали відеозвернення до президента Володимира Зеленського, в якому просять не включати в переговорний процес у Мінську представників ОРДЛО.

 У відеозверненні з проханням не легітимізувати таким чином представників ОРДЛО, беруть участь вихідці з Донбасу:

= Станіслав Асєєв – журналіст, звільнений з полону «ДНР» за обміном 2019 року;

= Сергій Гармаш – журналіст, головний редактор сайту «ОстріВ»;

= Ірина Довгань – волонтер з Ясинуватої, яку 2014 року на площі Донецька прив’язали до стовпа, обмотавши українським прапором з написом «Вона вбиває наших дітей»;

= Денис Казанський – донецький блогер і журналіст;

= Володимир Жемчугов – учасник російсько-української війни, герой України, звільнений з полону «ЛНР» за обміном 2016 року;

= Ігор Козловський – учений, звільнений з полону «ДНР» за обміном 2017 року, член ініціативної групи «Першого грудня».

Звільнений з полону журналіст Асєєв, зі свого боку, порадив Зеленському визнати, що ця ідея – помилка.

«Це величезна політична помилка. Не тільки тому що наділяє суб’єктністю тих, хто ними не є, і робить із Росії спостерігача, а не ворога, але і тому що, якщо це відбудеться, всі ті страждання, через які пройшли полонені, тисячі моїх земляків, будуть марні. Тож, шановний пане президенте, Володимир Олександрович, я вас дуже прошу – не робіть цього», – сказав колишній полонений.

Звільнений з полону Герой України Жемчугов теж назвав те, що планується у Мінську, помилкою.

«Помилка, яку зробили молдовани, коли сіли за стіл перемовин не з окупантом Росією, а з маріонетками, призначеними Кремлем.

Виходить, що ми пішли захищати Україну, Донбас, але потрапивши в полон, ми її не захистили. Нас можуть обміняти на територіальну цілісність України, нашої Батьківщини», – пояснив він.

«Виходить, що ми пішли захищати Україну, Донбас, але потрапивши в полон, ми її не захистили. Нас можуть обміняти на територіальну цілісність України, нашої Батьківщини».

Нагадаємо: глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що на останній зустрічі у Мінську сторони домовилися створити спільну платформу з представниками окремих районів Донецької і Луганської областей, які не контролюються урядом України.

«Ми взялися узгодити декілька питань, а насамперед конституційну реформу у частині децентралізації і питання, що стосуються місцевих виборів, з представниками окремих районів Донецької і Луганської областей в рамках ТКГ.

Тобто, існує необхідність узгодження цих питань. Протягом усіх років, єдиними представниками, які були присутні разом з Україною, ОБСЄ і Росією у статусі спостерігачів, – це були представники так званих ОРДЛО», – заявив він.

 

Telegram Channel