Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Зміни до бюджету: спрямувати кошти депутатського фонду на боротьбу з коронавірусом погодилися... 8 обранців

Депутати внесли зміни до головного фінансового документу області.

Волинь-нова

Зміни до бюджету: спрямувати кошти депутатського фонду на боротьбу з коронавірусом погодилися... 8 обранців

Обласна рада внесла зміни до обласного бюджету. Депутати розглянули проєкт Про внесення змін до рішення обласної ради від 12 лютого 2020 року № 28/11 «Про обласний бюджет на 2020 рік» , розроблений ОДА

Валерій Діброва заявив, що особисто виділяє на боротьбу з коронавірусом 1 млн грн. Він закликав колег-депутатів робити так само по мірі можливості. Депутат також запропонував забрати на боротьбу з коронавірусом кошти з так званого депутатського фонду.

Змінами до обласного бюджету надається   право  обласній  державній  адміністрації  без  погодження  з  постійною комісією  обласної  ради  з  питань  бюджету,  фінансів  та  цінової  політики здійснювати розподіл та перерозподіл   цільових трансфертів з державного бюджету.

За основу проєкту рішення проголосували 44 депутати.

Михайло Імберовський розкритикував проєкт ОДА, оскільки в ньому було передбачено виділити на обласну лікарню лише 23 млн грн, зняті зняті з обласної дитячої лікарні.

Святослав Кравчук запитав, скільки коштів в резервному фонді. Він вважає, що ці кошти повинні бути в управлінні спеціального штабу. Директор департаменту фінансів Ігор Никитюк повідомив, що в резервному фонді залишається 500 тис. грн. Депутат запропонувавв забрати кошти з депутатського фонду та не виділяти коштів на створення медичного факультету СНУ. Тоді резервний фонд становитиме до 10 млн грн.

Голова бюджетної комісії Михайло Імберовський пояснив позиції бюджетної комісії щодо внесення змін до бюджету. Він розкритикував проєкт ОДА, оскільки в ньому було передбачено виділити на обласну лікарню лише 23 млн грн, зняті з обласної дитячої лікарні.

За пропозицією комісії знімається 8 млн грн з галузі освіти, які планували використати на заходи. 500 тис. грни знімається з галузі культури, 2 млн 600 тис грн знімається з галузі спорту, в тому числі й з федерацій.

Частково знімаються кошти з галузі охорони здров'я.

4 млн 600 тис. спрямують на проєкт «Безпечне місто» та 60 млн грн на обласну клінічну лікарню, 500 тис. грн на центр екстреної медичної допомоги та 500 тис. грн на довезення медиків на роботу.

Депутат Людмила Кирда заявила, що на минулій сесії не підтримувала змін до бюджету та запропонувала залишити резервний фонд в суумі 2,9 млн грн. Але вона вважає,що там має бути сконцентровано 10 млн грн. вона пропонує збільшити резервний фонд.

Володимир Кучер закликав  до відповідальності виконавчу владу. Він нагадав, що писав запит щодо ситуації з готовністю до коронавірусу і отримав оптимістичну відповідь. Депутат залкав висловити недовіру посадовцям ОДА, які готували йому відповідь на запит.

Сергій Слабенко запитав, чи ОДА самоусувається від відповідальності за боротьбу з коронавірусом, оскільки найбільше ініціатив виходить від народного депутата Ігоря Палиці?

Директор департаменту фінансів Ігор Никитюк пояснив, що проєкт рішення вносився поспіхом, аби не «зірвати» проведення сесії.

Михайло Імберовський заявив, що підтримує пропозицію збільшити резервний фонд, але він вважає,що ОДА повинна визначити джерела таких змін.

Анатолій Вітів підтримав пропозицію Кучера про висловлення недовіри посадовцям ОДА.

Людмила Тимощук зазначила, що кошти, які виділяються на боротьбу з коронавірусом контролює протиепідемічна комісія, створена при ОДА, а не на обласну лікарню.

Святослав Кравчук закликав депутатів до конструктиву. Він вважає,що всі пропозиції розподілу коштів повинні виходити від ОДА, а депутати тільки виділяти кошти. Він також пропонує виділяти кошти не на обласну лікарню, а на протиепідемічну комісію. Депутат наполягає, щоб 3,5 млн грн з депутатського фонду та 3 млн грн з видатків на створення медичного факультету спрямувати у резервний фонд.

Анатолій Вітів запитав, чому нема керівництва ОДА на сесії. Він вважає, що на брифінгах ОДА поширює недостовірну інформацію. Депутат криткував також центральну владу України. Анатолій Вітів підтрива пропозицію Кучера про висловлення недовіри посадовцям ОДА.

Валерій Курстак також критикував ОДА та закликав посадовців казати правду волинянам та забезпечити медиків захисними засобами і створити їм можливості вчасно добиратися на роботу.

Володимир Бондар закликав колег не шукати «стрілочників». Депутат пропонує збільшити резервний фонд обласного бюджету. Депутат також критикував посадовців ОДА, які не прийшли на сесію.

Потому депутати приступили до голосування. За окреме рішення про виділення коштів на боротьбу з коронавірусом обласній клінічній лікарні проголосував 41 депутат. Йдеться про 60 млн грн.

За пропозиція про спрямування коштів депутатського фонду в резервний фонд проголосувало 8 депутатів.

За пропозицію Святослава Кравчука та Людмили Кирди  збільшити резервний фонд  до 10 млн грн, з коштів, передбачених університету та 3,5 млн грн з депутатського фонду, проголосувало 15 депутатів.

За пропозицію депаратменту фінансів зняти кошти з видатків на капремонт психлікарні та прийняти  трансферт з бюджету Луцька в сумі 61 млн грн, проголосували 44 депутти.

За рішення в цілому (варіант бюджетної комісії) проголосувало 42 депутати.

Telegram Channel