Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Депутати Волинської обласної ради виділили 60 мільйонів на боротьбу із поширенням коронавірусу

Вперше засідання, на яке прибуло 45 депутів, відбувалося без представників ЗМІ.

promin.cv.ua

Депутати Волинської обласної ради виділили 60 мільйонів на боротьбу із поширенням коронавірусу

Вчора на позачерговій сесії депутати Луцької міської ради спрямували понад 60 млн грн на боротьбу з коронавірусом

У проєкті порядку денного було 4 питання. Після нетривалого обговорення проголували за Звернення до голів районних рад, міських, селищних, сільських голів та голів об’єднаних територіальних громад Волинської області

У його тексті зокрема йдеться: «У зв’язку з надзвичайною ситуацією, що складається навколо загрози поширення коронавірусної інфекції COVID-19, усі можливі кошти обласного бюджету (в т.ч. раніше передбачені на капітальні видатки) спрямовуються на превентивні заходи та боротьбу з небезпечною інфекцією».

Депутати також внесли зміни до Програми матеріально-технічного забезпечення військових частин, підрозділів правоохоронних органів, проведення заходів територіальної оборони, мобілізаційної підготовки та мобілізації в області на 2016-2020 роки.

І тривала дискусія розпочалася під час розгляду й обговорення найважливішого питання – «Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік».

Загалом планують виділити 60 млн грн. З них – 30 млн – на капітальні видатки і 30 – на поточні потреби.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк озвучив головні пропозиції. Загалом планують виділити 60 млн грн. З них – 30 млн – на капітальні видатки і 30 – на поточні потреби.

Головний фінансист запропонував залишити резервний фонд у сумі 2 млн 400 тисяч гривень. У своєму виступі депутат Валерій Діброва заявив, що він виділяє 1 млн гривень на боротьбу з коронавірусом і вніс пропозицію всі кошти депутатського фонду також перенаправити в резервний фонд. Але колеги його не підтримали.

Після обговорення та внесення незначних змін проголосували, щоб фінансувати першочергові потреби.

Нагадаємо, що вчора на позачерговій сесії депутати Луцької міської ради спрямували понад 60 млн грн на боротьбу з коронавірусом

 

Telegram Channel