Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Камені-Каширському хресний хід з Хрестом Господнім провели... на авто

Відбувалося окроплення вулиць Свяченою водою.

Камінь-Каширське УПЦ (МП)

У Камені-Каширському хресний хід з Хрестом Господнім провели... на авто

Незвичний обряд провели у зв’язку із карантинними заходами в державі

В цей день, 22 березня 2020 р. з благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ (МП) архієпископа Нафанаїла відбулася Хресна хода, яка у зв’язку з запровадженими державою карантинними обмеженнями, відбувалася на автомобілі вулицями Каменя-Каширського з Хрестом Господнім, який у свій час був привезений до Свято-Іллінського храму міста з Єрусалиму та був освячений там на Голгофі, де був розіп’ятий Христос-Спаситель.

 

 Це було звершено згідно древньої благочестивої традиції, коли в Константинополі затвердився звичай виносити Чесне древо Хреста Господнього на дороги та вулиці для освячення місць і подолання хвороб.

На головних в’їздах у місто звершувалася соборна молитва з проханнями до Господа про подолання згубної пошесті та смертоносної зарази, що поширюється пандемією коронавірусу.

Варто зауважити, що до посиленої молитви духовенство, чернецтво і мирян закликав Священний Синод УПЦ (МП)18 березня 2020 року та затвердив текст молитви і прохань на сугубій єктенії, що необхідно підносити за Божественними літургіями впродовж періоду коронавірусного карантину.

 

 Розпочалася Хресна хода в нижньому приділі храму Святого пророка Іллі м. Каменя-Каширського. На головних в’їздах у місто звершувалася соборна молитва з проханнями до Господа про подолання згубної пошесті та смертоносної зарази, що поширюється пандемією коронавірусу, також відбувалося окроплення вулиць Свяченою водою.

 

 Очолив цю священнодію благочинний Камінь-Каширського округу протоієрей Стефан, якому молитовно співслужили настоятель храму Святих апостолів Петра і Павла села Підцир’я, що входить до міського підпорядкування, протоієрей Сергій та клірик Свято-Іллінського храму протоієрей Владислав.

«Спаси, Господи, народ твій і благослови надбання Твоє, Перемогу на супротивників подай і Хрестом Твоїм охороняй громадян Царства Твого!«

Джерело: Камінь-Каширське УПЦ (МП)
Telegram Channel