Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Геращенко: «ЄС» закликає владу ухвалити «антиколомойський» закон і розблокувати співпрацю з МВФ

«Коли мільйони українців опинилися перед загрозою втратити навіть мінімальні доходи, виплачувати багатомільярдні компенсації колишнім власникам ПриватБанку неприпустимо».

ЄС.

Геращенко: «ЄС» закликає владу ухвалити «антиколомойський» закон і розблокувати співпрацю з МВФ

«Європейська Солідарність» не підтримує норму законопроекту про компенсацію колишнім власникам «ПриватБанку» і закликає владу розблокувати співпрацю з Міжнародним валютним фондом, ухваливши «антиколомойський закон»

Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в коментарі журналістам перед початком погоджувальної ради. На думку Геращенко, у ситуації економічної кризи, коли мільйони українців опинилися перед загрозою втратити навіть мінімальні доходи, виплачувати багатомільярдні компенсації колишнім власникам ПриватБанку неприпустимо.

Якщо говорити про так званий пакет МВФівських законів, зокрема, про банки, там і досі передбачена ця норма – компенсації колишнім власникам «ПриватБанку».

«Зараз ми побачили, вночі нам прислали законопроект, який уряд пропонує на розгляд парламенту, там є кілька надзвичайно критичних моментів. Перше. Якщо говорити про так званий пакет МВФівських законів, зокрема, про банки, там і досі передбачена ця норма – компенсації колишнім власникам «ПриватБанку». Тобто це означає, що в умовах, коли кожен українець сьогодні втрачає через фактично втрату роботи через цей вимушений карантин, з українців намагаються забрати кошти для того, щоб сплатити ці компенсації», – сказала Геращенко.

Вона зазначила, що фракція не буде підтримувати цю норму.

«Звичайно, ми ніколи не будемо підтримувати цю норму, хоча в цілому за цей закон МВФівський, якщо вилучається ця норма, наша політична сила буде голосувати», – додала Геращенко.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel