Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині до карантинних пунктів підвели світло

Без крайньої необхідності не рекомендується залишати домівки.

Патрульна поліція Волинської області

На Волині до карантинних пунктів підвели світло

У Луцьку почали облаштовувати карантинні пункьти з метою здійснення контролю за дотриманням карантинних норм

9 блок-постів зобов’язана забезпечити Луцька міська рада на виїздах із міста, відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та протоколу засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Серед передбачених завдань карантинних пунктів одне із головних – контроль та зупинка можливих несанкціонованих громадських і масових перевезень.

«Маємо необхідні загороджувальні матеріали, розпочато встановлення наметів і малих архітектурних форм на визначених місцях. Сьогодні ДКП «Луцьксвітло» працювало для забезпечення цих пунктів освітленням, адже вони працюватимуть цілодобово. Пункти будуть забезпечені обігрівачами та усім необхідним. Кожна служба, представники якої чергуватимуть на карантинних пунктах, має свої інструкції, яких буде дотримуватися у роботі. Рішення прийняте на рівні держави, а ми зі свого боку зробимо все необхідне, аби виконати передбачені вимоги максимально ефективно», - повідомив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Серед передбачених завдань карантинних пунктів одне із головних – контроль та зупинка можливих несанкціонованих громадських і масових перевезень.

Поліція на карантинних пунктах: 
- здійснює інформування та роз'яснення в межах компетенції щодо карантинних заходів;
- контролює перевезення пасажирів автомобільним транспортом: регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями), – заборонено; допускається лише перевезення пасажирів – працівників підприємств, установ, організацій – за спеціальними регулярними перевезеннями за умови погодження руху транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів до об’єктів критичної інфраструктури в період карантину, управлінням патрульної поліції у Волинській області);
- у межах компетенції забезпечує безпеку дорожнього руху та охорону публічної безпеки й порядку.

До складу карантинних пунктів, окрім працівників поліції, входять представники ДСНС, Нацгвардії, медичного персоналу: усі мають належний рівень захисту та чіткий алгоритм дій у разі потреби.

Ці злагоджені заходи спрямовані виключно для протидії розповсюдженню вірусної інфекції COVID 19.

Telegram Channel