Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Климпуш-Цинцадзе: ідея Зеленського забрати гроші з культури та децентралізації – неприпустима

«Протидія гуманітарній агресії РФ, яка є частиною гібридної війни проти України повністю нівелюється».

ЄС.

Климпуш-Цинцадзе: ідея Зеленського забрати гроші з культури та децентралізації – неприпустима

Пропозиції уряду по скороченню видатків з держбюджету нівелюють протидію гуманітарній агресії Росії

Про це сказала народний депутат фракції «Європейська Солідарність», голова комітету ВРУ з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе в ефірі Прямого.

«Ми бачили пропозиції, які надав уряд, ми їх аналізували з колегами. Звичайно, вони поки що викликають величезну кількість м’яко кажучи, запитань, тому що виглядають як сирі і непрофесійні. Дійсно, «Європейська Солідарність» ще у вівторок зареєструвала свої пропозиції до необхідності в умовах обмеженого ресурсу перерозподілити кошти в держбюджеті. Все те, що пропонує уряд не може не викликати критики, починаючи від пропозицій фактично повністю зняти фінансування культурних, інформаційних ініціатив, жахливо скоротити фінансування «Суспільного», який і так перебуває у дуже скрутному становищі», – сказала вона.

«Так само скоротити видатки на український інститут книги, на український культурний фонд, тобто протидія гуманітарній агресії РФ, яка є частиною гібридної війни проти України повністю нівелюється. Більш того, уряд пропонує скасувати фінансування місцевих виборів цього року. Таке враження, що в уряді ніхто не читав Конституцію і не знає, що це конституційна норма і їх треба все-таки проводити цього року», – додала Климпуш-Цинцадзе.

Так само скоротити видатки на український інститут книги, на український культурний фонд, тобто протидія гуманітарній агресії РФ, яка є частиною гібридної війни проти України повністю нівелюється.

Вона наголосила, що уряд також пропонує зменшити видатки на підтримка експорту і сільського господарства. «Мене дуже непокоїть, що уряд пропонує з скоротити 15,5 млрд бюджету мінрегіону до 2 млрд. Це означає, що вони просто ставлять хрест на політиці децентралізації, на можливостях розвитку регіонів. І пропонує створити Стабілізаційний фонд, який викликає більше питань, ніж відповідей. Так виглядає, що там якісь окремі забаганки окремих представників влади вже включені», – зауважила парламентар.

Климпуш-Цинцадзе наголосила, що над пропозиціями уряду депутати мають серйозно попрацювати. «Те, що так різко зреагували на конкретні пропозиції інші фракції і, сподіваюся деякі представники монобільшості, призвело до того, що швидше за все позачергове засідання парламенту не відбудеться у суботу, а швидше вже в неділю або навіть пізніше з огляду на те, що над цими документами треба серйозно попрацювати», – додала вона.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel